En middagsfest som slutade med att vi på tu man hand ritade båtar på servetterna. Det gjorde ett stort intryck på mig, jag har sparat visitkortet. Dax att rama in det!

Visningar: 397

Kommentar av Anders Værnéus den 27 November 2012 kl. 11.26

...och var är servetterna med skisserna, Ulf? Kom inte och säg att de gick iväg med den där blonda servitrisen som dukade av bordet? Du borde sparat dem istället för att slösa blickarna på henne... ;-)

Skämt å sido så är detta ett möte jag skulle kunna ha betalt mycket för att få vara med vid. James R Wynne, eller oftast kallad Jim Wynne, är, eller snarare var, en av motorboatings absolut största namn. Inblandad i det mesta som förde motorbåtens utveckling framåt under de fantastiska årtiondena 1950- och 1960-tal så skulle hans memoarer vara en berättelse om hur allt förändrades. Från då till nu.

Du får gärna tolka det som att jag är avundsjuk Ulf. För det är jag...

Kommentar av Ulf Lindén den 27 November 2012 kl. 11.59

..... och tänk om servetrisen sparade dem och nu har dem inramade på sin kammare, kanske dyker de upp på ebay vad det lider;-)

Hur som helst så var det naturligtvis klantigt av mig att inte spara dem, eller gjorde jag det? Jag kommer inte riktigt ihåg, det var ju några år sedan och så var det ju middag och allt ;-)

Men Jim´s Business card har jag sparat i alla år, nu snart inom glas och ram!

Det är en härlig känsla att för en gångs skull få höra att du är grön av avund Anders, mestadels är situationen omvänd men jag vet att vi båda unnar den andre :-)

Kommentar av Håkan den 27 November 2012 kl. 13.42

Stort!

..å kul med historien bakom! :)

Kommentar av Lasse Modin den 27 November 2012 kl. 15.51

Jag tror att jag har ett likadant kort någonstans. Träffade Jim 1979 när jag var inblandad i framtagningen av Albin 27 Wynne. Han hade ritat hela båten, men jag (som egentligen gjorde Albins reklam) tyckte inte inredningen var rätt för hur vi använder båtar, så jag övertygade Lasse Nylinder (Albins chef) att den borde se ut som den sen blev. När jag därefter försökte rita om överbyggnaden så att man t ex kunde gå på ett däck även i aktern sa Lasse nej, "- vi har ju anlitat en världsberömd designer för det".

Jim följde med oss till Visby för att provköra det första skrovet, utan överbyggnad, och det skedde bland isflak i hamnen. Han var en mycket ödmjuk herre som det är kul att ha lärt känna lite. Provbåten som bara hade en styrpulpet hamnade sedan som KSSS färja mellan Sandhamn och Lökholmen!

Kommentar av Anders Værnéus den 27 November 2012 kl. 15.54

Alltid något nytt från dig Lasse. Tack för alla pusselbitar som du bjuder oss andra på... :)

Kommentar av Håkan den 30 November 2012 kl. 14.49

Jag vill ha Anders visitkort, han är redan berömd!

....i alla fall i världen!...i alla fall i Europa!...i alla fall i Norden!....i alla fall i Sverige!....i alla fall i södra Sverige!....i alla fall i Östergötland!......i alla fall i Rimforsa!......i alla fall! :D

Kommentar av Lasse Modin den 30 November 2012 kl. 20.15

Sorry Lenny, jag har slut på visitkort, men jobbar hårt på att bli lite berömd i alla fall ;-)

http://swedishclassicboats.ning.com/profiles/blogs/blivande-swedish...

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor