Så kom då äntligen lastbilen och hämtade Burret II från sin synnerligen prekära situation på Jungfrusunds Marina. Faktum kvarstår - hade vi inte hämtat henne så var det nog inte så många dagar kvar innan det bekanta motorsågsljudet skulle låta över fjärden. Och ännu en unik båts liv skulle vara slut.

Men nu spår vi en bättre framtid för det övergivna skeppet. Hon är helt enkelt omhändertagen enligt LVB - dvs Lagen om vård av övergivna båtar - och flyttad till en säker mark bland vänner.

Ven vad i hela friden har vi gjort, tänker du. Räddat en båt som är tokförbi. Plastad och allt. Och visst har du rätt. Men ändå åt pepparn fel. Att båten är plastad, är ett faktum som inte ens jag kan runda. Men vill nog gärna vända på steken och säga att det är TACK VARE plastningen som båten lever idag. Hennes språng lever och är piggt, och hör och häpna, skrovet är i ett synnerligen gott skick. Till detta kan vi addera alla underbara originalbitar, en orörd originalinredning samt ett generellt skick som är bättre än de flesta fyndbåtar vi hittar idag.

Nu ligger hon täckt och luftar ur. För efter alla år av otäckning har det samlat sig en och annan liter vatten i mahognyn som nu ska luftas ur.

Snart ska vi börja titta närmare på henne. Kommer hon kunna gå till säsongen 2012?

Visningar: 555

Kommentar av Niklas Hallberg den 5 December 2011 kl. 11.42

Sådär ja, Kanon! Jag sa ju att du behövde fler båtar Anders... ;)

Kommentar av Marcus Winberg den 5 December 2011 kl. 11.52

Härligt. Det var ett bra initiativ.

Kommentar av Henrik Widstrand den 5 December 2011 kl. 12.51

Niklas du borde skaffa en egen inplastad båt iställlet för att vara fodervärd!

Kommentar av Carl Henrik Ameln den 5 December 2011 kl. 15.28

Kommentar av Carl Henrik Ameln den 5 December 2011 kl. 15.30

Här en bild av vad jag tror är en Greyhound ägde den 1974 -76

 

Calle Ameln

Kommentar av Tor Hedvall den 5 December 2011 kl. 16.13

Håller med Henkan om att Niklas borde skaffa en egen. 

Enkelröfven är billigare än någonsin!

Kommentar av Micke Persson den 5 December 2011 kl. 18.40

Det känns skönt att veta att man gjorde nytta! ;) Jag var ju på varvet i början på oktober och fick reda på att hon skulle sågas upp innan snön........men jag tänkte att någon måste verkligen försöka rädda henne.

Då dök Anders upp ;) skönt att människor som du finns,annars skulle många båtar redan försvunnit och dessa båtar har nu nya ägare.

Kommentar av Anders Værnéus den 5 December 2011 kl. 18.51

Det var din spark Micke, som gjorde nyttan. Nu kom vi ur gropen och det var kanonkul. Tack för goda ord - en viss nytta blir det ju med åren. Titta bara på det arbete som Tor med SSKFs renoveringsfond uträttar. Många, många jakter hade varit väck där också...

Kommentar av Peter Björkdal den 5 December 2011 kl. 21.16

Härligt med kraftfulla initiativ. Med lite jävlar annama brukar det kunna lösa sig, som t.ex. för SK 15 Ramona i fjol. Hatten av för Anders och andra inblandade. För övrigt anser jag att Niklas bör köpa en icke inplastad jakt som finns i hans omedelbara närhet, även den nu billigare än någonsin......

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor