Nedre bordet på Corall är ganska ankommet, sprucket på vissa ställen, stålniten har gjort sitt, så det är ganska dålig runt järnspanten akterut.
Därför beslutade jag att byta bordet till största delen. Använder det gamla bordet som mall för att grovsåga till det nya, hyvlar sen till den slutgiltiga passformen.
Första biten på plats på styrbords sida. Skruvar med rostfri träskruv i slagvägaren, och med RF M4 i träspanten och RF M5 i stålspanten.

Styrborssidan klar!Även babors sida är nu klar! Nu när jag kollar på bilden ser det ut som en gigantisk springa mot nästa bord eller hur? Dessbättre är det "bara" en skugga, det nya bordet är lite tjockare än det gamla på vissa ställen, det i kombination med att skruvar inte är dragna än, gör att ljuset från lampan på golvet ger en otäck skugga där!

Visningar: 403

Kommentar av Robert Sollare den 23 December 2013 kl. 12.41

-Härligt att se en konstnär i arbete !  

God Jul och Gott Nytt År !

Kommentar av Bo Wahlström den 23 December 2013 kl. 12.44

Tack Robert!

God Jul till dig med.

Kommentar av Martin den 23 December 2013 kl. 18.20

Vackert! Nedersta fribordet på Zirocco var redan mestadels bytt när vi köpte, däremot har jag roat mig med att sätta fast detsamma. Det är tyvärr ett genomgående tema vad beträffar tidigare ägares insatser, mycket är påbörjat men desto mindre är färdigställt. Lite lurigt detektivarbete blir det ibland.

Kommentar av Bo Wahlström den 24 December 2013 kl. 11.23

Bäddat för små överraskningar så småningom då Martin :)

Nej vars,det  verkar inte vara någon fara, du gör ju ett så gediget arbete så jag har svårt att se några tidigare missar som slinker igenom.

Kommentar av Micke Karlbom den 25 December 2013 kl. 13.36

Fantastiskt fint arbete och en inspirationskälla för en annan som brottas med liknande =) 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor