Min far har alltid "sjösatt" Funken på land genom blötläggning en vecka eller så innan det var dags. Som liten kändes det som jag säkert bar tusen hinkar vatten över den där stora hamnplanen i Västerås varje vår. I verkligheten var det nog farsan som bar mest, medan jag och brorsan letade militära rester i skogen efter den flottilj (http://sv.wikipedia.org/wiki/F_1_H%C3%A4ssl%C3%B6) som en gång i tiden låg där.

Då jag övertog Funken och tog henne till nuvarande båtklubb blev livet lättare då jag fick tillgång till vattenslang som räckte hela vägen in i båten. Dock fick jag en snilleblixt för ett par år sedan när jag var och handlade och fick se en sådan här bevattningslang:

http://webshop.hozelock.se/sv/bevattning/slang/filter-och-sprinkler...

Jag köpte 2 st 7 meters som numera ligger utefter  i slagen i Funken. Detta har revolutionerat min vårrutin då jag slipper krypa omkring och blaska vatten högt och lågt, utan står lugnt utanför och bara kopplar in slangen ett par minuter åt gången.

Eftersom Funken dessutom är "klädd" på insidan så bordläggningen inte syns får slangarna ligga kvar där året runt.

"Latheten är uppfinningarnas moder"

Visningar: 272

Kommentar av Anders Værnéus den 12 Maj 2014 kl. 22.23

Genialt broder. Torde bli ett underverk i gamla Solavæ som annars fått hänga i båthuset ett antal dagar innan oregonpinen helt gått ihop. Nu är det ju bara att koppla in och låta det rinna. Splendid... :)

Kommentar av Ulf Lindén den 12 Maj 2014 kl. 22.56
Utomordentligt fiffigt!
Kommentar av Lasse Modin den 13 Maj 2014 kl. 0.03

Ja, väldigt fiffigt, med en timer blir det ännu bekvämare. Såg häromdagen en som använde det gamla trasmattstricket, men det förutsätter att det är öppet mot bordläggningen.

Kommentar av Stefan Wendin den 13 Maj 2014 kl. 9.04

Funkar toppen, jag körde filterslang två år innan jag gjorde om botten

http://webshop.hozelock.se/sv/bevattning/slang/filter-och-sprinkler...

Kommentar av Anders Welén den 13 Maj 2014 kl. 9.07

Den varianten är kanske bättre lämpad om man har tid ;-)

"Min" sprutar rätt mycket, men det kan man reglera med vattentrycket.

Kommentar av Anders Lidqvist den 13 Maj 2014 kl. 19.55

tack för tipset, implementeras inför nästa vårrustning

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor