Utökat fartygsinnehavet med en kajak till...

... men inte vilken som helst.

En  rank tävlingskajak ifrån Danmark i mahognyfanér:

Struer Pointer 75 (Tillverkad mellan 1961 och 1968)

Även om jag är en hyfsat van havskajakspaddlare kommer troligtvis denna sommar gå åt till varliga balansövningar på grunt vatten, innan allt sitter!Den har inte använts mycket och har legat upplagd i flera årtionden hos en granne vid sommarstugan.

Tom fernissan är ok för att användas en sommar eller så. Dock har sittbrunnssargen spruckit på en liten del och en del fukt gått ned i fanérlagren just där. Detta går nog dock att laga med lite epoxi och några sinnrikt tillverkade tvingar.

Visningar: 760

Kommentar av Birger Edelberg den 10 Juni 2014 kl. 8.45

Verkligen snygg!

Kommentar av Anders Welén den 10 Juni 2014 kl. 9.05

Jupp, jag föll direkt för de rena linjerna.

En "rolig" detalj var att plastlocket som skall sitta över roderkvadranten bak saknas. Förklaringen enligt förra ägaren:

- "Det ruttnade bort!"

Mer behövdes inte sägas mellan oss då vi både insåg det roliga i att vi stod och tittade på en drygt 40 år gammal kajak i trä och beklagade oss över att plast "ruttnar"...

Kommentar av Lars Olsson den 10 Juni 2014 kl. 10.08

Vacker!

Kommentar av Ulf Myrman den 11 Juni 2014 kl. 10.44

Det här är vackra skapelser, själv hade jag en Sprinter när jag var tävlingsaktiv, den var så extrem att den förbjöds jag blev då en av de fem första att beställa en ny VKV-100, en fantastisk kanot. Vi hade prototypen i Nyköpings kanotklubb för testning.  Jag brukar säga till de som vill prova den att det är som att gå på slak lina med en såpad tvål under fötterna. Lycka till i badet.

Kommentar av Anders Welén den 11 Juni 2014 kl. 12.57

Läste också någonstans att reglerna för K1 ändrades för att motverka ännu smalare farkoster.

Är fullt medveten om att min gamla hjärna och centrala nervsystem kommer att få jobba på helfart under säkert hela sommaren innan jag  vågar paddla någon riktig motionssträcka med den.

Men vem kan motstå dess fina linjer. Tar det som en utmaning att klara av den. (Även om det kanske varit smartare att träna på någonting "mitt-i-mellan" först)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor