Anders Værnéuss blogg -- December 2014 arkivera (4)

Under utredning

Idag landade ett mejl från Polismyndigheten i Norrköping som utreder ägarfrågan kring en övergiven båt som sedan länge stått på en marina i trakten. Vad vet du som an hjälpa dem att hitta rätt på vem som äger båten idag? Här är uppgiften:

"Hej

Båten har stått under en längre tid (10-15 år) på en båtuppläggningsplats i Norrköping  utan att någon ägare…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 11 December 2014 kl. 11.53 — Inga kommentarer

Historien om Kungsörs Båtform - nu i bokform

Man fyller bara 100 år en gång. Så tänkte man på Kungsörs båtvarv när den högtidliga dagen började närma sig. Vad man också visste var att  arkivet var fullt av unika bilder, dokumentation och kunskap om de båtar som under ett sekel blivit till på det namnkunniga varvet. 

Nu har resultatet kommit. Ett praktverk på drygt 200 sidor sammanfattat och skrivet av varvets…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 10 December 2014 kl. 14.30 — 3 Inlägg

Öde okänt

Nog var allt vackrare förr. I svartvitt försvinner liksom alla nyanser där slitage och ålder blottas. I skatten av gamla fotografier som ligger i lådor och gömmor har idag Hans Bergström delat med sig av en vacker gammal bild. Hans skriver:

"Jag tänker avsluta min mångåriga släktforskning genom att ta fram antavlor för bl.a. mina och min hustrus föräldrar. I…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 3 December 2014 kl. 9.41 — 5 Inlägg

Kom och spela Ursprung Okänt!

Christian Grans har köpt en båt. En ball gammal förruffad coupé som han nu ska renovera. Men vad är det han har köpt? Vem har ritat och vem har byggt? Ljungberg säger några. Pettersson säger andra självsäkert. Men vad säger du? Gå in på SCB här och berätta vad du tror och tycker om Christians projekt. Inga gissningar är för små. Och du kanske till och med känner igen…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 2 December 2014 kl. 8.50 — 18 Inlägg

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor