Anders Værnéuss blogg -- November 2011 arkivera (8)

Greyhound Week | Många var modellerna

I mitten av Greyhound Week är det väl dags att dra av täckelset - hur många var modellerna? Och hur såg de egentligen ut? Här kommer dom - modell för modell. Men om du trodde detta var den hela sanningen så tji och fel. Som i bilvärlden så hade Greyhound årsmodeller och de ber jag att få återkomma till.

 

                      GREYHOUND CAMPING…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 30 November 2011 kl. 8.00 — 8 Inlägg

Greyhound Week | En Greyhound Sport i Västervik. Med ritning och allt...

Det är egentligen lite komiskt det hela. Att Knut Ljungberg som vi alla dreglar över (ja, alltså inte gubben själv utan hans båtar - så du inte missförstår mig) blev den som kom att rita den första riktiga båtserien för serieproduktion. Sedan är det ju ännu mer ironiskt att alla de balla båtar som han konstruerade under namnet Greyhound, idag i det närmaste är bortglömda.…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 29 November 2011 kl. 6.00 — 2 Inlägg

Greyhound Week | Vart tog dom vägen?

Vart tog dom vägen? Knut Ljungbergs storsäljare Greyhound. Jag har knappt sett dom - har du? Båtarna som byggdes på serie för att bli en folkligare större variant av campingbåtarna. Sport, Coupé, junior och allt vad de hette. 

Denna vecka försöker vi jaga fram dom Ur skrymslen och gömmor. Ur lador och från presenningar. Var finns dom? Vilka äger? och var finns de mer…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 28 November 2011 kl. 10.00 — 9 Inlägg

En firad Folka

Vid den traditionella Mårten GYS middagen den 12 november delades 2011 års Stipendium till en välförtjänt jakt. Denna gång till den genomgripande och väl genomförda renoveringen av Folkbåt nummer 2, Jo-Jo.

Ägaren, den inom folkbåtsvärlden välkände Anders Olsén, mottog under kraftiga applåder och hurrarop, stipendiesumman om 10 000 kronor.

Stipendiet delas ut till…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 24 November 2011 kl. 22.30 — 1 Inlägg

Stopp och belägg. Nu kan du stoppa Sverige från att bli snabbast i Sverige

Madre mio. Det är dagens sanning att en av farbror Gar Woods RIKTIGA rekordbåtar ska gå under klubban. Dags att fråga gamla moster om det där arvet och kanske planera det där bankrånet som du så länge funderat på. Mecum Auctions har fått förtroendet att försöka trissa upp ett nytt rekordpris(?) på den gamla rekordhållaren. Baby Bootlegger ligger inne med det nuvarande mahognyrekoret…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 24 November 2011 kl. 21.30 — 1 Inlägg

Vad hände med denna?

Jag får alltid ont i magen när jag läser en annons som denna? Vad händer med henne om ingen nappar innan snön kommer? Blir hon ännu en snöhög som till våren hamnar under motorsågen? Kan du se till att så inte blir fallet?

Tillagt av Anders Værnéus den 23 November 2011 kl. 6.57 — 12 Inlägg

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor