Jag får alltid ont i magen när jag läser en annons som denna? Vad händer med henne om ingen nappar innan snön kommer? Blir hon ännu en snöhög som till våren hamnar under motorsågen? Kan du se till att så inte blir fallet?

Visningar: 740

Kommentar av Henrik Widstrand den 4 Oktober 2011 kl. 11.58
tror att däcket är laggt av båtbyggare Cyrrus på 90 talet då han ägde båten.
Kommentar av Tor Hedvall den 4 Oktober 2011 kl. 15.16

Tala om vilken båt det är Henkan!

Kan tänkas att Renoveringsfonden får bidra med en presenning om hon blir stående.

Är det någon som vet var hon står ?

Kommentar av Peter Björkdal den 4 Oktober 2011 kl. 17.36

Jakten är SL 114 "Yukon". Ritad och byggd av Erik Eriksson i Strängnäs om jag inte minns fel. Hon låg i vattnet i gästhamnen i Södertälje vintern 2006/07 när jag såg henne senast. Vill minnas att jag kontaktade RF då. På den tiden hade hon ferinssa på hela däcket etc. Ser ut att finnas en del att "pilla med".....

Kommentar av Bobby Cyrus den 4 Oktober 2011 kl. 17.40

Hej,

Detta är SK30 S/Y Bölja (Lo-LI-Ta, Stormfågeln, Mar-Ann, Yukon) SL114. Ritad och byggd av Erik Eriksson 1920, som ägde och drev Strängnäs Båtvarv. Alltså Varvsägare Erik Erikssons egen båt.

Jag köpte denna båt för en spottstyver 1995 och renoverade henne med bla nytt däck och rufftak.

Jag sålde henne till en kamrat som skötte henne under några år innan han sålde till en Åkare i Södertälje som ville ha något tjusigt vid sin brygga... Tyvärr så låg hon sedan infrusen i Södertälje gästhamn en vinter och sedan började det stora förfället. Han som äger henne nu köpte av åkaren. Han hade stor vilja, men jakten kräver alltför mycket kärlek och arbete... Hon går att rädda men då behövs det mer renovering än den som jag gjorde på¨90-talet...

För den som är intresserad så står hennes historia i "Jakt på Kryss" av Per Thelander. Jag har även bilder från min renovering och seglingar med henne. Nu står hon på Rastaholm.

Bobby Cyrus

Kommentar av Tom Hemréus den 4 Oktober 2011 kl. 22.30
Alltid lika sorgligt att se att folk låter sånt hända. Ok att man inte klarar att restaurera den själv, men hur svårt är det att åtminstone ta upp den ur vattnet på hösten och lägga en presenning över den tills vidare? Suck.
Kommentar av Tor Hedvall den 5 Oktober 2011 kl. 12.43

Tack för informationen, ska rycka i lite trådar så får vi se.....

 

Kommentar av Carl den 23 November 2011 kl. 21.37

När båten ligger infrusen, vad var det som tar stryk. Borden och/eller spanten? Borden ser ju ok ut utanpå och inuti båten. Kölsvinet på fotot verkar vara ok. Ovanpå finns det en hel del att göra. Tack för kommentar.

Kommentar av Erik Mårtén den 18 September 2012 kl. 10.43

Hej, nu finns SL 114 på blocket igen http://www.blocket.se/stockholm/Skargards_30a_ges_bort_42731416.htm.... Någon som har en uppfattning hur omfattande en renovering skulle bli? Jag är i grunden möbelsnickare och har inte tummen mitt i handen. Kan det här vara ett bra projekt? mvh Erik

Kommentar av Carl den 18 September 2012 kl. 11.23

Om vi tittar på bilden från borden under vattnet, så har bottenfärgen "spruckit" längs med borden. Detta borde vara pga av att den låg infrusen. Min fråga nu: är det pga av att borden har svällt eller är det vattnet mellan borden som frusit och expanderat så att spickerna uppkom? I det senare fallet borde borden var ok?  Tack för kommentar.

Kommentar av Erik Mårtén den 21 September 2012 kl. 13.36

Båten har nu fått en ny ägare, det blev inte jag någon annan hann före. Kanske lika bra det med tanke på allt jobb.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor