Anders Værnéuss blogg -- Mars 2011 arkivera (6)

Proveniens

Urk, kanske du tänker när du ser båten. Vad är nu detta? Varför i hela friden har Anders lagt ut en bild på något som ser helt förlorat ut.

Din tanke är helt korrekt. Båten du ser ÄR toktrött. Drogs fram ur ett rasat magasin efter den avlidne amerikanen Reuben Green. Och säger du? Vad är poängen?

Poängen kommer jag till strax. Men vad du kommer att läsa är ett…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 22 Mars 2011 kl. 8.12 — 5 Inlägg

En av de första stora...Detta är en av de första stora salongsbåtar som byggdes i Sverige. Hon döptes till det historiska namnet Salome när hon gled av stapelbädden på AB Reversators varv ute på Ramsö 1906-07. Beställare vad NK-grundaren Josef Sachs. Idag vårdas hon ömt av en av våra… Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 17 Mars 2011 kl. 9.30 — 5 Inlägg

Efter Allt för Sjön

Båtmässan Allt för Sjön är slut för denna gången och vi på Museihuset vill varmt tacka alla som hjälpt till att göra mässan till en underbar upplevelse för oss och jag tror även för er. Det har varit en fantastisk mässa. Upplägget med självbygge som tema gick hem hos publiken. Hur många historier om byggda båtar och upplevelser med dessa som vi fått oss till livs, är omöjligt att räkna. Men klart är att 1960-talets plyfabåtar nu fått en högre medvetande än tidigare.

Så stort tack alla…

Fortsätt

Tillagt av Anders Værnéus den 14 Mars 2011 kl. 10.15 — 3 Inlägg

Steam on

FÖr dig som är förtjust i det lite mer pysande sättet att ta sig fram på vattnet är Svenska Ångbåtsföreningens lilla skrift SÅF-bladet trevlig läsning. En liten tidning fylld med ångbåtiana och annat trivsamt kring dessa behagliga fartyg.

Tillagt av Anders Værnéus den 1 Mars 2011 kl. 15.01 — Inga kommentarer

Träbåtsfestivalen på västkusten

Tillagt av Anders Værnéus den 1 Mars 2011 kl. 14.22 — Inga kommentarer

Rädda den som rädda kan

Fick idag på morgonen detta mejl. Vem tar sig an den?

"Det ligger en rejäl ruffad träsnipa på Kungsbackas soptipp (Barnamossen), \"lagd åt sidan och räddningsbar\" komplett med motor och ställbar samt smord SABB bronspropeller. Har ni någon träbåtsentusiast i Göteborg/Kungsbacka trakten?, den förtjänar ett bättre öde......."

 

Tillagt av Anders Værnéus den 1 Mars 2011 kl. 8.20 — 1 Inlägg

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor