Uppdatering Kurre, del 19: Ring och lite spak!

Fortsätter beta av punkter på den allt mindre digra arbetslistan och en av dessa är en inte helt obetydlig ring:

Tanken är att denna ring skall förstärka undersidan av tankarmaturens infästning mot akterdäcket och har laserskurits i rostfritt för det var enklast och faktiskt billigast, hepp! Kommer att använda kullerförsänkt spårskruv med M-gäng och mutter för att få ett stabilt förband samtidigt som det blir lätt att ansluta "jordkabeln" mellan rör, tank och motor.

 

En annan sak som behövde lite kärlek var original växelspak. Denna trevliga lilla spak har bekräftats från Ford-kännare vara från samma år som ratten och därmed tillhöra Fords bilprogam från nådens år 1932. Just detta legendariska år för alla hotrod-fantaster så hade ratten en unik utformning vilket gör den lätt att tidsbestämma.

Det första som behövde åtgärdas var att sänka ytan där genomföringsplattan för spaken ligger då jag ville ha plattan flush med mahognydurken. Ytan inoljades sedan för allas trevnad.

Plattan och själva spaken behövde endast en lättare uppfräschning i form av lite färg då de var i ypperligt skick.

Här är alla delar redo för montage

Väldig enkelt på undersidan och här ser man även de olika möjlighter till variabla utväxlingspunkter som originalspaken erbjuder. Om det blir stång eller vaje till backslaget är i skivande stund inte bestämt men det lutar åt vajer av framförallt utrymmesskäl.

 

Återmonterat och redo att vilket år som helt återförenas med Kurre och ett backslag! :)

 

...fortsättning följer!

 

Visningar: 202

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor