Uppdatering Kurre del 13: Förstärkningsplåtar knapar och utblås motorfläkt

Hann med lite småpyssel med Kurre så här på årets sista timmar! Vi har ju en märklig vinter här i Umeå-trakten så här långt, 4 plusgrader och sol i går gjorde att det faktiskt var helt ok att jobba i båten trots att den står i en oisolerad båthangar! Har visst inte vart så varmt på 138 år!

Börjar med lite krom-porr! Är det fler än jag som går i gång på detta med krom mot mahogny....? ;)

Här är utblåset för fläkten igen. Allt krom från Excellent.

Har äntligen fått mina specialtillverkade plåtar och stoser i rostfritt så det fick bli dagens arbete! Här ses anlsutningen för utblåset av motorrumsventilationen, blev riktigt smutt och precis som jag tänkt mig!

Undersidan av stosen syns lite bättre på denna bild. Borrade även ett litet dräneringshål i underkant böjen för ev. vatten:

...och så här blev det på ovansidan med ett litet uppstick som det skall tätas runt för att minska risken för att vatten tar sig ned i slang och båt!

Dock visade det sig behövas ytterligare justeringar av hålbilder för akterknapens plåt så den kunde inte monteras vid fototillfället. En litye suddig bild nedan visar förens förstärkningsplåt, även här behövs dock kompletteringar av hålbilden för att bla kunna skruva fast den övre punkten i det här mystiska bandjärnet som verkar original?!

Visningar: 377

Kommentar av Anders Værnéus den 30 December 2013 kl. 10.01

Snyggt jobbat Håkan. Från klarhet till klarhet

Kommentar av Håkan den 30 December 2013 kl. 10.07

Tack Anders, kul att höra från dig! :)

Kommentar av Mattias Karlsson den 30 December 2013 kl. 10.59
Ja snacka om knasig vinter! Har varit helt perfekt ur båtpysselvinkel. Börjar nu själv ha så mycket lösa delar som byggts eller renoverats så att man inte vet var man skall göra av allting! Har hunnit så pass mycket så att jag till o med gått med på en utlandsresa i mitten av maj... Bra jobbat o hälsa Kalle från Nordmalingsfolket om du träffar honom!
Kommentar av Håkan den 30 December 2013 kl. 11.05

Härligt Mattias och tack!

Kommer Duvan att flyga 2014? ;)

Kommentar av Mattias Karlsson den 30 December 2013 kl. 11.20
Njaa... Norrgadden kräver fortfarande sina timmar innan jag är nöjd. Har även skaffat en ny "slit o släng" som skall göras iordning, en Kråkbåt om du känner till dom. O sen är det ju det där med spargrisarna:-)
Kommentar av Håkan den 30 December 2013 kl. 11.26

Nope, ingen aning om vad en Kråkbåt är!

...satsar du bara på fågel-båtar? :)

Kommentar av Mattias Karlsson den 30 December 2013 kl. 11.40
Ja det har du nog rätt i:-) mycke fjäderfän! Tidigare var det bara båtar med namn som började på K av någon lustig slump. Kråkbåtarna är byggda i kråken, utanför öre, Håknäs... Av man som hette Leopold Åsberg. Bild kommer nog på "liket"

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor