Instrumentpanelen klar!

Riktigt kul när det blev precis som man tänkt sig. Känner mig mycket nöjd med hur brädan blev även om det som vanligt tog mycket längre tid än jag planerat att få den klar.
Instrumentinsatsen är en replika på en Stewart Warner "Ensign" tillbehörspanel från 50-talet som i sin tur är en kopia på en 30-tals fordpanel. Tyckte att den passade in på Treor som är forslundritad och dessutom har fordmotor. Instrumenten är Smiths Classic specialbeställda från England för plusjordat elsystem vilket faktiskt inte kostade något extra (!). Indikatorlamporna är NOS Stewart Warner och strömbrytarna är från SeaSea :)

Jag har också fått fixa ett nytt fäste till rattstången då det gamla visade sig vara en halvrutten brädbit fastsatt med ett par grabberskruv... Nu är det en rostfri plåt bakom panelen som rattstången hänger i istället. Nytt fäste för gaswiren blev det också både nere vid rattstången och vid förgasaren. Blev ca ett kvarts varv från tomgång till fullgas.

Fortsättning följer...

Visningar: 266

Bloggposten stängd för kommentarer

Kommentar av Håkan den 24 Maj 2019 kl. 7.32

Jäklar vad bra det där blev, du ska vara nöjd, Johan! :)

Är d lampor för laddning och oljetryck eller...?

Kommentar av Johan Ankarbäck den 24 Maj 2019 kl. 11.54

Tack Håkan! Jag är mycket nöjd :)

Jag har inte riktigt bestämt vad lamporna ska vara till men dom var så snygga så jag kunde inte låta bli att köpa dom :) Fyndade på E-bay. Syns inte så bra på bilden men det är facettslipade glas på dom.
Tror den ena får bli indikator till motorrumsfläkt, den andra vet jag inte än. Jag har ju mätare för oljketryck och spänning.

Kommentar av Håkan den 24 Maj 2019 kl. 12.42

Du måste väl nästan ha en lampa för laddningen som triggar systemet och lyser när du har generator-paj, så den är väl given som en motorlampa eller...?

Sportig men stenhårt med rattgas...kan bli spännande vid fullgassvängar eller manövrering i trånga hamnar! :)

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor