Tänk vad en bilsadelmakare kan göra med en båt....

Ibland ska man ha tur. Tur att träffa någon som i sitt yrke hamnat precis rätt. Precis så var det när jag fick höra talas om Lena Andersson, bilsadelmakaren i Hällingsjö som just köpt ett helt snickeri som var stort nog att köra in alla bilar hon jobbade på in i lokalen. Lena kom ut och tittade på Tuva och kände med en gång igen hantverket som europeiskt snarare än amerikanskt. Inte gjort för att vara rationellt, men för att hålla länge och med en bra passform. I våras flyttade Lena in i Tuvas nya garage (jo, projektet ha växt till att nu innefatta ett garage...). Vi mätte klädslar en halv dag och Lena sydde keder i rätt färg för att matcha ratten och klippte till material och skum. Jag gjorde några få nya delar som behövde bytas av trästommen till bakre soffa och sedan skred vi till verket.

Det var en fröjd att se Tuva pånyttfödas med Lenas hjälp och lagom till träbåtsfestivalen blev hon precis klar. Hon fick stå på land på en trailer med en gångramp bredvid så att man kunde titta ned i båten, eftersom motorn inte var klar.

Mats Snickare på Tjörn tillverkade en ny durk efter den gamla som mall och fällde in gjutna rostfria durkbeslag som vi lyckades vaska fram. Passade 100% perfekt och med en finish som inte är av denna världen. Underbart lackat på ovansidan och högblank vit på undersidan. De snyggaste osynliga skarvar jag "sett" (?) (eftersom Tuva är bredare än den bredaste skivan...).

Nu är elen dragen, reglagekablar på plats, styrningen monterad, nytt rostfritt fäste för teleskopisk vattenskidstång på plats.

Kvar är alltså motorn och cabrioleten som gömmer sig under dynorna bakom soffan. På bilden syns ett par av de skidor jag renoverat från samma tidsepok, fick tag i en gammal slalomskida från USA som är redo att prövas också :-)

 

Visningar: 545

Kommentar av Micke Karlbom den 9 December 2015 kl. 9.48

Fantastiskt arbete. Det syns att det är ett proffs med fingertoppskänsla. Kommer kontakta henne då vi ska tillverka nya dynor till salongen på MAJ.

Kommentar av Lars Mårlind den 20 December 2015 kl. 20.04
Hej,ser ju riktigt bra ut. Jag håller på att renovera en Abbate i garaget hemma i Torslanda och det är förhoppningsvis dags för sadelmakare till våren. Skall ta kontakt med henne och fråga om hon kan åta sig att göra klädseln. Med vänliga hälsningar Lars
Kommentar av Lars Callerud den 20 December 2015 kl. 22.20

Kontakta Lena, hon är duktig. Kommer hit i mellandagarna och ska börja titta på cabriolet till Tuva.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor