Har rensat upp lite till i båthuset idag så det ser snyggt ut, framförallt inne i, och uppe på båten. Passade på att dra alla kölbultarna ett åttondels varv ungefär, en mutter rörde sig inte alls och en annan var mycket lättare än de andra men jag fortsätter och dra lite försiktigt nu och då.

Funderade mer på om jag skulle borra hål i spanten som jag nämnde i förra inlägget men kom på att det är nog inte så lyckat att sticka borren igenom ett galvat hål och borra i "nytt" järn, då skaver jag troligen bort galven och så är risken att det rostar snabbare. Istället slog jag med en nyslipad körnare små märken i nya spantet och så får jag passa på att borra hålen när jag så småningom har demonterat spantparet för galvningen.

Sorterade en massa skruv som jag har använt tidigare, de har ju en tendens att bli skadade när man drar dem hårt och ibland går dom inte att använda igen så nu "provade" jag ett hundratal skruv med mutter, fick väl kasta fem-tio stycken men resten ska fungera att använda igen.

Skrapade bort överflödet från senaste spacklingen och när jag ändå höll på så gav jag mej på ett par rader mellan spant som jag inte skrapat tidigare.

Dammsugaren fick naturligtvis jobba också så nu är jag nöjd med resultatet och gläder mej åt att det regnar kraftigt så att luftfuktigheten stiger.

 

82 arbetsdagar återstår nu

Visningar: 83

Kommentar av Mattias Björkman den 7 Augusti 2011 kl. 20.01
Jag förstår din regnglädne. Men du har nog svårt att få medhåll :-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor