Efter att ha tagit det lugnt ett par dagar (nåja, fick hämta kärestan i Falun då hon brutit benet där och så har jag pillat och putsat lite på bilen som fyller 22 år i höst och också behöver lite omvårdnad) så tänkte jag att det var dags att städa upp lite i och omkring båten innan basning av träspanten sätter igång på allvar. Skruvade ihop en del gamla bottenstockar och spant som jag varit tvungen att lossa på under arbetets gång, tänkte att det vore kul att få ihop så mycket som möjligt. En bottenstock krånglade lite, verkade som om jag inte riktigt fick samma drag i kölbulten som tidigare och hylsan på 46 m.m. slirade lite så jag fick tillverka några distanser att lägga in i hylsan så den tog bättre mot muttern. När jag gjort det gick det bättre och så satt alla bottenstockarna på plats. När jag ändå var hemma och tillverkade distanserna så tog jag med mej de nya spantämnerna som ska ersätta de fem ekribbor som vi lyckarts knäcka under tidigare basningar. Dessa ämnen blev fyra-fem m.m. för grova så jag sågade bort överkottet och tog med tillbaks till båten. Kom då på att jag faktiskt kan lägga spantämnerna i vattnet som jag har runt båten för att den inte ska torka ut så håller sig även spantämnerna fuktiga och mjuka. Skönt när man kan förena nytta med nytta!

Hade tidigare sett att på några ställen behövde jag komplettera med lite lim och spackel så jag blandade till en liten sats epoxi med mycket microballonger och så kröp jag runt och kletade lite.

Kröp också in bredvid sittbrunn och konstaterade att jag fuskat tidigare på ett ställe då jag inte skruvat ihop nya och gamla spant så det måste jag nog göra. Det blir kanske i morgon för nu började det bli sen eftermiddag så fredagspilsnern lockade!

83 arbetsdagar är det kanske kvar nu!

Visningar: 59

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor