Jag får alltid något extra pirr i magen när jag närmar mig en presenning. Ja, i alla fall när den ser ut som ungefär på bilden ovan. Byggpressar på hus, japanpressar under lövhögar och dylika märkliga presenningar håller jag mig ifrån. Men när det anas att pressen kan dölja något - det är som en kick. 

Just denna gång visste jag att den gula presenningen verkligen dolde något spännande. Jag var ledsagad till platsen av en av branschens stora orakel, som dessutom var ägare till det som låg under. Nu fanns det emellertid möjlighet att Scout - som båten heter - skulle få ny ägare, och jag var privilegierad att få titta först. 

Pressen drogs av försiktigt, och trots att jag var beredd fick det som blottades, mina nackhår att ställa sig rakt upp. Hon var inte bara ball. Hon var superbas. Hon var unik, fantastisk, magnifik och till råga på allt - ganska så oförstörd. Hon var ett unikum som måste bli båt igen. Jag var såld och snart även båten.

Vi tittade runt i en halvtimme. Sedan lades pressen motvilligt på igen och kosan styrdes hemåt. Frågorna i huvudet var lika mångas som Scout var vacker. Hon måste få bli båt igen. Jag var helt överens med mig själv om detta. Men hur skulle detta kunna bli möjligt? En renovering är en kostsam historia och min plånbok var långt ifrån rustad för en sådan resa. 

Det tog en stund men så hittades läsningen och snart syntes Scouts framtid vara säkrad. Affären gjordes upp och några dagar senare stod Scout på ett lastbilssläp på väg. Inte bara fysiskt och även på väg mot ett nytt liv och en ny framtid. 

Fortsättning följer...

Visningar: 624

Kommentar av Christer Sandelin den 9 Maj 2014 kl. 17.57

Spännande - vad är det för maskin i "vraket"?

Kommentar av Håkan den 9 Maj 2014 kl. 18.28
Ball, sa Bull!
Kommentar av Ulf Lindén den 9 Maj 2014 kl. 22.38
Att: Christer S, jag har skrivit det förut och skriver det igen...... Vårda ditt språk!!!
Detta är en båt, en unik båt! Vrak ody. tillhör en annan division...... !
När det så gäller maskinen så vet jag att det är en hyfsat stor och kraftfull dito, som är på väg in under luckorna, riktigt maffig faktiskt..... Projektledaren får berätta.
Kommentar av Anders Værnéus den 9 Maj 2014 kl. 22.42

Info om maskinen kommer vad det lider. Men det är många kapitel kvar i storyn innan vi hamnar där... :)

Den som väntar på ngt gott... ;)

Kommentar av Stefan Lindberg den 12 Maj 2014 kl. 10.24

De samtidigt utfällbara trappstegen gillas :-) Sjöööexpress!

Kommentar av Peter Björkdal den 13 Maj 2014 kl. 8.03

@Ulf Linden: Bra där!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor