Det är en märklig tid för den svenska klassiska båtmarknaden. Jag får veckoligen frågor från er båtägare om jag kan hjälpa till att sälja den ena eller andra båten. Om vilka priser som man kan förvänta sig av marknaden och hur snabbt jag kan hitta en köpare.

Jag börjar vid det här laget att bli luttrad och svarar numera ganska så undflyende om att det är svåra tider och så vidare... Men när jag fick in den lilla söta Forslundsracern Kattungen så trodde jag att detta skulle gå fort.

Båten skickades ut till världen med förhoppningen (och tror) om att den skulle gå iväg ganska så bums. Jag menar - en Gidde Forslundsracer i näranog nyskick med känd historia och originalmotor och allt hittar jag inte längre.

Men det var dött. Stendött. Inte ett svar på tre veckor. Men igår kväll så hände det plötsligt. Om det var det faktum att det var just fredagkväll eller om det bara blev så, struntar jag i att fundera över. Men resultatet blev i alla fall detta att Kattungen numera har fått en ny hemmahamn. Och eftersom hon under sin första ägares livstid blev en berest liten båt, så passar det väl alldeles utmärkt att hon nu åter får färdas, men denna gång norröver. På hennes akterspegel kommer det numera fiktivt stå Piteå och hennes hemmahamn kommer att bli på Storfors varv - dock inte under Ulf LIndéns ägarskap.

Så - slutet gott - allting gott. Jag kan bara gratulera den nya ägaren och vet redan från början att båten kommer få den bästa vård den kan.

Visningar: 319

Kommentar av Ulf Lindén den 2 Juni 2012 kl. 14.31

Jätteroligt Kattungen! Varmt välkommen till Storfors Varv & Marina, jag har redan nu ordnat med en speciell plats åt dig, bland de andra klassiska båtarna, där kommer du att må gott! Jag vet att din nya husse kommer att ge dig den bästa vård och omsorg, Christer har sedan flera år bekräftat detta med sitt sätt att sköta sin utomordentligt fina Hacker Craft 30´/Ulf

Kommentar av Håkan den 2 Juni 2012 kl. 17.21
Härligt, nu vänder det kanske.....! :)
...fortfarande verkar det dock inte finnas något intresse för en av Sveriges coolaste coupe racers i form av vår Boghammat Gilda! :(
Kommentar av Anders Værnéus den 2 Juni 2012 kl. 18.29
Det kommer håkan. Två racers hittade nya ägare bara igår... :-)
Kommentar av Håkan den 2 Juni 2012 kl. 18.35

...hoppas du har rätt, mannen! ;)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor