Såg denna trista läsning nu på morgonen, hoppas det gick bra för alla inblandade....
http://www.hamnen.se/artiklar/nyheter/sverige-s1-i-dramatisk-och-od...

Visningar: 1342

Kommentar av Robert Sollare den 6 Juli 2015 kl. 3.40

Vi får hoppas att besättningen hade godkända tävlings flytvästar, orange skyddshjälmar och godkända overaller av skärtåligt material de körde.

Kommentar av Håkan den 6 Juli 2015 kl. 7.32
Verkligen, Robert!
Ingen som hört nåt mer hur det gick med ekipaget?
Kommentar av Håkan den 6 Juli 2015 kl. 9.56

Här är en till video där man tydligare ser förloppet. Sverige dyker ner mot en våg och får ett tryck då att den vrider sig runt i luften.

https://www.facebook.com/karioskari.kangas/videos/10153554982105555/

Uppdatering om läget från hamnen.se:
Ingen i besättningen skadades allvarligt men båten sjönk och ligger troligen på cirka 10 meters djup. Man har försökt att bärga henne utan framgång.

Kommentar av Johan Ankarbäck den 6 Juli 2015 kl. 12.57

Verkligen tråkigt att båten krashade. Som jag förstår det så klarade sig iallafall alla i besättningen och det är väl huvudsaken. Båten går förhoppningsvis att reparera. 
Stod mycket på facebook om detta i lördags när det hände. Många skadeglada spydiga kommentarer om värdelös båt och annat tjafs... Känns som om folk tar varje chans dom kan att få säga "vad var det jag sa.." bara för att projektet kostat en massa pengar och fått mycket uppmärksamhet.
Båten är väl egentligen inte kostruerad för så pass mycket sjö. Som jag förstår det är stegbåtar bäst när det är plattvatten. Det var väl därför dom tävlade om att vara snabbast på Hudsonfloden.

Kommentar av Håkan den 6 Juli 2015 kl. 13.28

Håller med dig, Johan! Trist att det händer och ännu tristare att folk skall dit och gotta sig, tur att jag inte har FB! ;)

Kommentar av Johan Ankarbäck den 6 Juli 2015 kl. 13.38

Annars är faktiskt FB-sidan "Vi som älskar träbåtar" ett väldigt trevligt forum. Blev faktiskt förvånad över alla negativa kommentarer efter kraschen.

Kommentar av Håkan den 6 Juli 2015 kl. 14.53

Förstår det...men nu har det gått prestige i att inte vara med av många anledningar! :)

Kommentar av Anders Værnéus den 6 Juli 2015 kl. 15.53

Det har gått förvånansvärt bra. Alla tre ombordvarande klarade sig efter omständigheterna mycket bra. Två fick komma hem efter att ha varit på sjukhus och den tredje klarade sig med endast ett blåmärke på rumpan. Båten sjönk efter 10 sekunder. Och har sedan dess inte setts till. Dykare har varit nere men inte hittat henne ännu...

Stort beröm till räddningspersonalen som gjorde ett fantastiskt arbete direkt efter kraschen. 

Kommentar av Johan Ankarbäck den 6 Juli 2015 kl. 16.05

Skönt att det gick så pass bra för besättningen men riktigt trist med båten. Det såg riktigt läskigt ut på den andra filmen där man såg ordentligt vad som hände. Dom kunde ju lika gärna fått båten över sig.
Var det för mycket vågor, för hög fart eller en kombination tror du? Båten är ju väldigt låg i fören.

Kommentar av Anders Værnéus den 6 Juli 2015 kl. 16.56

Allt är ju bara teorier. Som jag ser det så går hon för mycket på nosen oavsett väder. Varför hon gör detta finns det nog många tankar om. Men aktern lyfter för mycket och pressar ned stäven så hon går på nosen. Hoppas de hittar henne och hoppas att hon får en tredje chans. 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor