Jag har ju haft problem med att motorn bluddrar och inte går riktigt rent.

i går så monterade jag en vinklad adapterplatta mellan förgasaren och insuget på V8:an.  det blev lite bättre tyckte jag. men sen på kvällen var jag tvungen att googla på automatchoke. för det enda jag visste om den var att : citat: "koppla inte in skiten..... det blir bara problem" 

Så då gjorde inte jag det. MEN. jag gjorde inget mer heller  och det visar sig att om man inte kopplar ström på en Edelbrock förgasare så är choken på hela tiden. så jag har åkt en månad med choke och tyckt att den drar jäkligt mycket soppa och går inget bra.

Idag spände jag upp chokespjället och Jäklar vad bra motorn går nu. 

550 varv tomgång och den varvar ur mycket mer än tidigare. 

 

gött är det ibland.

Visningar: 790

Kommentar av Jan Sundstedt den 21 Augusti 2011 kl. 18.58
GRATTIS Mattias! "Den som söker han letar!", som Kålle sa!
Kommentar av Joakim Funhammar den 21 Augusti 2011 kl. 19.00
Koppla inte in ------ an vänd hjärnan Mattias:-) upps nu ska jag va tyst jag kan juuu behöva hjälp längre framm ------- NOT:-)
Kommentar av Mattias Björkman den 21 Augusti 2011 kl. 19.26

Vem är du Joakim....... tror mig aldrig att jag hört talas om dig :-)

 

Kommentar av Joakim Funhammar den 21 Augusti 2011 kl. 21.01
Va har du för bockstavs diagnos vännen min :-)
Kommentar av Jon Sundeman den 22 Augusti 2011 kl. 20.49
Jag la ner massor av pengar på få min motors kyla att fungera, men inget hjälpte, rensa kylkanaler, köpa ny tempmätare som var svindyr, en mekaniker som rev sig flintskallig, tills det visade sig att slangen till kylvattenintaget som från utsidan var i gummi såg helt normal ut, hade ett koppar rör inne i sig som jag trampat på så mycket att själva kopparröret tryckts ihop och strypt vatten tillförseln,, det kosta mig rätt många tusen att trampa i klaveret.
Kommentar av Håkan den 17 September 2011 kl. 13.06
En fråga bara...är det nödvändigt med en vinklad adapterplattta och gjorde du den själv??
Kommentar av Joakim Funhammar den 17 September 2011 kl. 15.30
Både ja och nej om du ficksar med flotören kann de funka utan platta
Kommentar av Håkan den 17 September 2011 kl. 18.58
Humm, hade aldrig vinkelkompensation på mina dubbla Stromberg på B20 motorn på Trolle som lutade lika mycket som den här motorn men de fuggarna kanske är annorlunda uppbyggda??
Kommentar av Joakim Funhammar den 17 September 2011 kl. 21.35
Är inte samma sak 2 helt olika förgasare i dittfall så är flotören under på förgasaren.
Kommentar av Håkan den 18 September 2011 kl. 20.20
OK, men vad r d du säger nu då....på min Buick/Rover V8 kan jag låta fuggen sitta som det är tänkt rakt på insuget eller skall det fixas med flottör eller vinklad platta??? 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor