Igår fick jag inte mycket tid till båtjobb, någon timme då jag borrade lite fler pluggar i större format, 25 och 30 mm.

Så jag har tagit igen skadan idag och började tidigt och borrade hål i spanten, tänkte att det kanske skulle vara effektivare att ta ett spantpar på en gång istället för var för sig.

Här är spantparet oborrat men anpassade till var sin sida, skillnaden är uppenbar.

 

När spanten var borrade åkte jag ner till båten och började montera. Naturligtvis tog det hela dagen men jag kunde ju rationalisera lite då jag jobbade med två spant. Trots detta kändes det inte som någon bra dag, jag fick inte till det som jag ville och på slutet provade jag att banka på bordläggningens utsida för att få borden att harmonisera. 

Trots att jag dragit skruvarna så mycket det går så vill inte bordet komma in och på plats.

Förmodligen kommer jag att få såga ytterligare i nåtet för att få bordet att falla på plats.....

 

Under en tid har jag noterat att döträt har torkat i fram- och akterkant och jag har funderat en del över hur jag ska hejda det. Det är ju ett område som sitter under mitt arbetsområde så jag fick tipset igår att tejpa fast plast strax under arbetsområdet och fylla på med vatten inne i "tältet" för att höja fuktighetsgraden. 

Så det var bara att göra det och så tänker jag ta med en dunk vatten ner varje dag och hälla ut i "tältet".

 

111 dagar kvar.

Visningar: 72

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor