Efter sjösättningen av Ninni den tredje maj har luften liksom gått ur mej och jag har plikskyldigast hållit henne flytande men i övrigt inte fått så mycket gjort.

Nu kom luften tillbaks denna vecka och storseglet åkte på häromdagen och nu idag på morgonen hissade jag genuan vid bryggan när det inte blåste något. Rullade in den och pratade ihop en besättning till dagens klubbsegling. Hälften av gänget hoppade naturligtvis av men Anton och jag lämnade bryggplatsen strax efter klockan 18 för att delta i onsdagsseglingen. Innan start blåste en hyfsad sydostlig vind så vi kom upp i åtta knop på en slör men sedan dog vinden ut mer och mer och snodde hela kompassen runt så vid startögonblicket kl 19 var det inte mycket till vind. Vi drev halva första benet men ute på Värtan drog det lite bättre och ganska snart kunde vi kyssa upp och runda bortre märket. Plattläns ner mot hamnen igen men det  är ju inte skärgårdskryssarnas starka sida, särskilt inte utan spinnacker så vi drev ganska sakta ner mot rundningen vid målet. När vi väl rundat hade det gått en timme och vi hade tre varv kvar.....

Snabbt beslut att bryta och vi drev in mot bryggplatsen igen. Förmodligen får vi inte tillgodoräkna oss andraplatsen i tävlingen men våra medtävlande klarade två varv och kom näst sist!

Härligt att få segla Ninni igen och hon kändes lika pigg som tidigare och nu kan jag börja pilla lite med detaljer som inte funkade riktigt bra idag så får vi se vad hon går för i Nynäshamn om en månad :-)

Visningar: 124

Kommentar av Claes Berglund den 22 Juni 2012 kl. 0.59

Kul att höra att Ninni är pà vattnet och har fàtt vind i seglen. Om allt funkar för oss ses vi kanske i Nynäshamn...

Claes, s/y Gandul

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor