Rapport från Svendborg Classic Regatta, dag 1

Fick några dagar över när barnen åkte till Spanien med mamman och prognosen för stockholmsvädret inbjöd inte till segelturer. Då var beslutet lätt, ringde några samtal och så bar det iväg med husbilen mot Svendborg Classic Regatta. Nästan 40 anmälda båtar varav tio stycken juniorbåt KDY 15 kvm, med Erik Salander som ursprunglig konstruktör. Fick med mej några helt nyutkommna Salander-böcker,  "Mina och andras drömbåtar" som kunde säljas till hugade spekulanter.  

Först sattes kursen mot Gråbo där "Fassan" plockades upp och så fortsatte vi till trakterna av Landskrona där vi stämt möte med Sniggel-Snuggel koncernen (se http://www.sniggelsnuggel.se/). Vi möttes i en jordhåla vid http://rodamollan.se/Startsidan.html där Fredrik och Ammi huserar. Kolla gärna deras webbsida, Fredrik jobbar med båtar, (en ljungströmmare i vardagsrummet!) och Ammi med möbelsnickeri. 

Vi hade en trevlig pratstund med dem innan vi fortsatte till en lada i närheten där Fredrik har sin båtsamling och Sniggel-Snuggel har hyrt in sig. Vi ägnade en lång stund åt att botanisera i ladan och lika lång stund åt att kolla in Sniggel-Snuggel.

Veckan innan hade de flyttat båten från Malmötrakten till ladan vid Landskrona så det var en hel del grejer i båten som skule plockas ur. Mycket diskuterande om detaljer och utbyte av erfarenheter på olika sätt blev det så solen var på väg ner över Ven innan vi gjorde kväller.

In med husbilen på campingen i Borstahusen och så fick vi en god middag på Hamnkrogen. Kvällspromenad på bryggorna i hamnen och där träffade vi på en förmodad 10mR

som troligtvis konstruerats och byggts av Max Oertz att döma av nedanstående skylt;

Och därmed var dag ett av resan till Svendborg till ända.

Visningar: 240

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor