När jag nu idag blev klar med bottenstocken som hade trilskats så är allt stålarbete klart så när som på galvningen som kommer senare. Milstolpen stålarbete klart är uppnådd!

 

Det kändes väldigt bra att kunna avsluta bottenstocks-arbetet, ett antal fästhål borrades idag och lite justeringar av bottenstockens armar gjordes och därefter bultade jag ihop bottenstocken med vinkeln och så drog jag fast alltihop i spanten.

 

Lilla bottenstocken sedd akterifrån

 

Båda nya bottenstockarna sedda förifrån

 

Det var ju för dessa två bottenstockar jag påbörjade arbetet för snart tre år sedan och om jag ska försöka mej på en sammanfattning om vad som återstår för att få Ninni i sjön så ska 23 nya träspant basas och nitas fast, därefter ska allt nytt järn lossas och lämnas på galvning vilket kan göras i tre omgångar. När de nygalvade spanten är på plats ska jag nåtlimma de nåt som har spruckit mest (och naturligtvis de fyra-fem nåt som jag sågat upp). Friborden ska renskrapas men inte på djupet utan jag räknar med att bara lossa på fernissan från borden så att hon inte blir tunnare i skrovet. Efter det överväger jag att fernissa friborden ett antal gånger för att sedan spackla hela båten och slutligen måla henne vit med en aningens nyans av blått. Sedan en grundlig vårrustning av däck och överbyggnad.

Hur lång tid detta kommer att ta ska jag fundera på men tills vidare får den tidigare estimeringen gälla och då är det 84 arbetsdagar kvar.

Tjingeling !

Visningar: 80

Kommentar av Mattias Björkman den 3 Augusti 2011 kl. 22.03

snyggt jobbat!!  Se till att ta dig lite tid att njuta av de Delmål du sätter upp. Det är viktigt. 

Jag var dålig på det vid mitt bygge. 

Kommentar av Tor Hedvall den 5 Augusti 2011 kl. 18.00
Det är lungt, tog lite ledigt från båten och kände mej duktig ett par dagar men......., jag har ju pressen på mej att bli klar till olympiaseglingarnas 100-årsjubileum nästa sommar och med cirka tio månader till sjösättning och 84 arbetsdagar så måste jag sikta på 8-9 dagar i månaden vilket kan bli svårt för pengarna börjar tryta så jag ska måste jobba ihop lite "deg" också :-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor