Jag har tänkt att lägga Mahognydäck på Flugan och sedan fernissa det. Men frågan jag då ställer mig är om jag ska lägga fanèr eller tunn,tunn mahognyplywood på't. Men hur tunn Mahognyplywood finns det? 
Och i samma veva undrar jag då vart man kan få tag i vad det nu blir.
Och jag undrar också om man ska lägga på det i "ett stycke" eller i "sektioner?
Och nu när jag ändå är i farten så kan jag ju passa på att ställa ännu en fråga,i det här fallet gällande fernissa.Jag har kollat lite vad som finns på marknaden och jag gillar Le tonkinos,tycker att den verkar ha de egenskaper en fernissa ska ha..och så är ju burken stencool ;) Kul att ha kvar när en själv blir gammal och det inte finns mycket kvar av båtbyggarkonsten! Men jag tar mer en gärna emot era tycken och erfarenheter! 
Tar mycket gärna emot tips och råd om det är någon i vårt avlånga land som sitter och lurar på ett.
Ursäkta alla dessa frågor men är ju väldigt ny på området, och är jätte tacksam för alla råd,tips och svar jag får. (Och har fått).
Ha en fortsatt trevlig båtvecka!

Freij
Visningar: 462

Kommentar av Anton Freij den 18 Mars 2013 kl. 18.54

Le tonkinois ska det ju vara ;)

Kommentar av Joakim Funhammar den 18 Mars 2013 kl. 19.33
Jag tycker att du ska använda faner då kan du bygga lite olika fält. Du kan nog fråga Hendrick wistrand här på sidan han har ett snickeri. Hur du lägger på de kann du se på min sida. Jag skar in hjärter ess.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor