Det har nu gått några timmar sen jag kom hem från mässan. Det blev en mycket trevlig dag och beskådning av mycket fina båtar och annat. Det blev också en del samtal och bland annat med Bertil Larsson som stod i Museihusets monter,det blev snack om både det ena och det andra. En följd av samtalet blev att jag nu bestämt mig för att ta ut den nya teleflex-styrningen som jag satte i Flugan som jag byggde förra året och sätta in det mer klassiska wire styrning, rätt ska vara rätt!! Det är väldigt trevligt att kunna diskutera med folk om gamla båtar och gamla tider,när det inte finns så många i min ålder som har det intresset jag har,väldigt kul. Jag sitter nu och läser alla kataloger och brochyrer som fick följa med hem,blev nog närmare 5 kilo! Efter det här så ser jag fram emot en vår med än hel del "slutställande av båt",bland annat då hur jag ska få till linhjulet,och mycket,mycket mer. Och sen blir det förhoppningsvis Fri fart i sommar!! 

Visningar: 222

Kommentar av anders svenson den 8 Mars 2013 kl. 16.55

Tackel och tåg hade två block till wirestyrning i mässing som låg på bordet när jag var där sist, om du behöver.

Kommentar av Anton Freij den 8 Mars 2013 kl. 18.54

Ja det kommer jag behöva så småning om,tack. Vet du om det finns nån firma,eller person som har eller kan tillverka ett linhjul,eller blir man tvungen att göra det själv? 

Kommentar av anders svenson den 8 Mars 2013 kl. 21.07

http://www.fralickboats.com/index.2.accessoreies.html

annars finns det och på

https://www.boatdesigns.com/Exposed-Drum-Steering-for-Small-Outboar...

räkna med moms o tullpåslag 30% kolla tackel o tåg, de kan ha begagnat.

Kommentar av anders svenson den 8 Mars 2013 kl. 21.11

Här finns också mycket att upptäcka,

http://www.vintagehydroplanes.com/links/links.html

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor