Anton Freijs blogg (10)

Flugan snart redo för fri fart på Göta kanal!

Efter mycket slit så är Flugan snart redo för en provkörning.
Det är bara lite pill med relingslisten och insida skrov kvar, och så ska ju motorn hoppa igång också.

Tillagt av Anton Freij den 13 Juli 2013 kl. 17.00 — 16 Inlägg

En liten bit mahognyplywood ?

Hej!
Finns det någon här,antingen i Örebro- eller Stockholmstrakten som kan tänka sig att skänka eller för en billig peng lämna ifrån sig en liten bit mahognyplywood till en i behov?

Måtten jag behöver är ca 85x15 cm.
Hör av er på 0707881019 

Tillagt av Anton Freij den 4 Juni 2013 kl. 15.48 — 4 Inlägg

Johnson sea horse 10 hk

Idag blev det en tur till Södertälje,eller rättare sagt parkeringen på Mc Donald's i Södertälje, för att hämta den nyinköpta motorn till Flugan.Det blev efter en vår av ett väldigt letande tillslut en Johnson sea horse 10 hk från 60. Den är i ett förvårnansvärt bra skick,speciellt under kåpan.Var från början tänkt att jag skulle ha en snurra på 15-20 hk, men nu så blev det av omständigheterna en på 10. Men nu pekar det mesta på att det här blir sommarens…

Fortsätt

Tillagt av Anton Freij den 5 Maj 2013 kl. 21.35 — 3 Inlägg

60-talare och stävhandtag.

Jag är på jakt efter en snurra från 60 talet på 15-20hk, och det är tänkt att jag ska ha den på min "Flugan". Fabrikat spelar ingen roll utan det är att den är från "The sweet 60th" som är grejen! ;-)

Och jag är också på jakt efter ett kromat stävhantag (om det nu heter så).

Om det är någon här på sidan som har något av ovanstående till salu så kan ni gärna ta kontakt med mig antingen här på sidan eller på telefon 0707881019.

Anton

Tillagt av Anton Freij den 15 April 2013 kl. 15.51 — 3 Inlägg

Mahogny däck..och lite mer frågor!

Jag har tänkt att lägga Mahognydäck på Flugan och sedan fernissa det. Men frågan jag då ställer mig är om jag ska lägga fanèr eller tunn,tunn mahognyplywood på't. Men hur tunn Mahognyplywood finns det? 

Och i samma veva undrar jag då vart man kan få tag i vad det nu blir.

Och jag undrar också om man ska lägga på det i "ett stycke" eller i "sektioner?

Och nu när jag ändå är i farten så kan jag ju passa på att ställa ännu en fråga,i det här fallet gällande fernissa.Jag har kollat…

Fortsätt

Tillagt av Anton Freij den 18 Mars 2013 kl. 18.53 — 2 Inlägg

Hemma från mässan.

Det har nu gått några timmar sen jag kom hem från mässan. Det blev en mycket trevlig dag och beskådning av mycket fina båtar och annat. Det blev också en del samtal och bland annat med Bertil Larsson som stod i Museihusets monter,det blev snack om både det ena och det andra. En följd av samtalet blev att jag nu bestämt mig för att ta ut den nya teleflex-styrningen som jag satte i Flugan som jag byggde förra året och sätta in det mer klassiska wire styrning, rätt ska vara rätt!! Det är…

Fortsätt

Tillagt av Anton Freij den 7 Mars 2013 kl. 22.30 — 4 Inlägg

En SCB app?

Vore det inte bra med en SCB app så man lättare kan lägga upp bloggposter och bilder direkt på plats vid sjön,i verkstaden eller på eventet med mobilen om man inte har med sig datorn? Eller är det bara jag med min släng av mobil beroende som tänker i de banorna? ;) Finns det någon här på sidan som i sånna fall vet hur man fixar en sådan app?

Tillagt av Anton Freij den 12 Januari 2013 kl. 20.16 — 5 Inlägg

Flugan uppe på väggen!

Idag så fick jag äntligen upp "Flugan" på garage väggen. Det skulle väl igentligen gjorts för länge sen men har inte blivit av. Nu börjar vinterns projekt med att leta ny motor,och i vår så blir det "tillsnyggning" av den (alltså båten) och sedan kan man hoppas på fri fart sommaren 2013! Men innan det så väntar en vinter full med en massa båtbilder och drömtänk..! ;)

Tillagt av Anton Freij den 24 November 2012 kl. 22.00 — 2 Inlägg

Speedy byggsats,hur har det gått?

För ett tag sen på sidan så såg jag ett inlägg om att man hade gjort en prototyp till Speedy byggsatser. Hur gick det med det,har man kommit något längre? Har man kommit fram till något pris? någon som vet? Om någon så borde väl du veta något Janne?..:)

Tillagt av Anton Freij den 22 September 2012 kl. 20.28 — 6 Inlägg

Lite pyssel efter provturen!

Idag så ägnade jag och Lars-Gunnar,även kallad min farfar,åter lite tid med Flugan efter provturen. Vi gjorde en sänkning i akterspegeln eftersom vi vid provturen insett att motorn inte tog in kylvatten  vid planing. Vi spacklade även en skavank som blev vid transporten från provturen,och en springa mellan skrov och däck. Kvällen kommer ägnas åt att försöka tvätta bort epoxi från tummen eftersom jag inte använde den smarta saken plasthandskar..!  …

Fortsätt

Tillagt av Anton Freij den 7 Augusti 2012 kl. 21.35 — Inga kommentarer

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor