Ni som såg programmet "Båttokig" på SVT1 för en vecka sedan, lade säkert märke till att det snackades lite "eskader" under den sista delen av programmet.

Det förklarades aldrig vad det var för eskader, men det kan jag göra nu. Det var MYS Mälareskader som filmteamet, under de första två dagarna, följde med på. Den gick av stapeln den 21-26 juli, och samlade elva båtar mitt under bästa semestertid. Alltifrån Arona från 1904 på 26 meter och 70 ton, till vår egen Soraya från 1956 på futtiga 10 meter och 3,5 ton. Arona med sin för ändamålet perfekta layout, utsågs omgående till stabs- och partybåt. Totalt var vi ca 35 personer med gäster ombord på båtarna.

Under eskadern, som var noga planerad och inbokad sedan i våras, besökte vi ett antal slott och herresäten i Mälaren. Vi umgicks intensivt, åt goda trerätters middagar i vänners lag och hade jätteroligt tillsammans. Kan det bli så mycket bättre?

Vi började med en sillunch på Jungfruholmarna i över trettio graders hetta och avslutade i blåst och ett av sommarens kraftigare störtregn, men det hör ju till, det är ju att vara på sjön...

På MYS hemsida www.mys.nu hittar du en länk till ett bildspel från eskadern (90 bilder), klicka på den lilla kameran och dra sedan upp det nya fönstret så stort det bara går. Trevlig stund! En direktlänk till bildspelet www.camera-obscura.se/eskaderEskadergång är en underskattad umgängesform, det tycker i alla fall vi nu!


Hälsningar Lars


Visningar: 84

Kommentar av Lasse Modin den 13 September 2010 kl. 10.14
Fina bilder! Själv har jag bara deltagit i en eskader en gång, från Stockholm till Karlskrona. Det var KMK som ordnade i samband med att Tall Ships Race besökte Karlskrona 1980. Vi var ett dussintal båtar som gjorde sällskap ner och stannade där några dagar innan vi skildes åt i olika riktningar.

Ska se om jag hittar lite bilder, har inte sett dom på 30 år...

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor