Det har inte duggat tätt med uppdateringar gällande Kurre II på sista tiden, jag är den förste att beklaga detta!

Inköp av fjällstuga, kall vinter, familjeliv kan vara förklaringar men inget är giltigt ändå! ...det har bara blivit så här! :(

Men skam den som ger sig, nya friska tag togs för ett litet tag sedan då Kurre gicks igenom motormässigt och försök till start skulle genomföras. Då dett var ett påbörjat projekt som övertogs så var statusen på drivlinan helt okänd. Det fanns en tank, en motor med kyllimpor, backslag och en propelleraxel. Detta kunde man se men resten lyste med sin frånvaro.

Vid en närmare titt så kunde man konstatera att tanken saknade armatur för nivåavläsning men framförallt fanns inget sugrör. hepp! 

- Om du kör uppochner så kanske du bränsle till motorn, sa min käcke båtmotormeck! :)

Detta är ju en enkel sak att lösa men det hindrar inte en provstart! Efter att ha lineat in motor, backslag och propelleraxel, fyllt på oljor samt kopplat kylvatten så gjordes ett försök.....

Ett tryck på startknappen och ett par varv med startmotorn senare så hostade V8:an igång! :D

Ljuv musik kom ur de rejäla piporna bak! Den låter betydligt större än vad den lilla 215 cui motorn faktiskt är!

 

...men inget gott som inte har nåt ont med sig.....det sprutade som Fontana di Trevi ur de meföljande och hemmasnickrade kyllimporna!!

Har aldrig känt mig bekväm med utformning av dessa sedan tidigare då det är svetsade i rostfritt och med okänd uppbyggnad samt väldigt underlig och låg svanhals i slutet och nu besannades mina värsta farhågor...de är helt obrukbara! :(

Så är det någon bland er båtvänner där ute som kan tipsa om ett par fungerande kyllimpor till en helaluminium Rover/Buick/Gray 215 V8 så jag evigt tacksam!...och ja, jag vet att det inte görs längre men det är värt ett försök att kolla i alla fall!

Den lösning jag har nu är möjligtvis att bygga en adapter mellan ett par limpor från en Ford small block som kanske kan funka men det bästa vore ju riktiga grejer!

Visningar: 452

Kommentar av Erling Marcussen Timm den 27 Maj 2013 kl. 19.34

Hei Håkan,

Jeg har desverre ingen tips til hjelp. Ville bare si at motor og motorrom ser helt utrolig bra ut!

Er dette en v8 i aluminium?

Erling

Kommentar av Bo Wahlström den 27 Maj 2013 kl. 20.07

Limporna må ju kanske inte vara de vackraste jag sett, men de är ju trots allt i rostfritt...

Vad jag inte förstår riktigt är, har den tidigare ägaren inte använt dessa alls? är de nytillverkade så detta är så att säga premiär på dem? Tycker ju annars att det enklaste torde vara att kolla var det läcker o lämna till någon RF-kunnig svetsare som få bättra på svetsfogarna där det är läckage.

Men jag kan ju förstå om du blir orolig att det även läcker in till avgasdelen så att säga... det är ju inte så kul om du får in vatten i motorn den vägen. Dettta torde ju dock gå att kolla genom att provtrycka dem med luft....

Lite funderingar från min sida bara! Trist att det trasslar för dig, hoppas du får ordning på det nu bara till sommaren, kämpa på!

MVH

BosseW  

Kommentar av Håkan den 27 Maj 2013 kl. 21.00
# Erling: Ja, hela motorn är i aluminium, i princip!
# Bo: Förre ägaren har bara lagt i drivlinan, aldrig startat, aldrig kört med vatten, inget styr- eller elsystem å inga reglage! Precis som du säger litar jag inte ett skit på konstruktionen och vill köra med nåt som är utbytbart eller i alla fall beprövat! Att det skulle läcka till motorn vore ju inte bra. Sedan är svanhalsenför låg så risk för vatten bakifrån är överhängande! Nä, gör om gör rätt!
.....Kurre är så hima fin så jag ger inte upp!
Kommentar av Bo Wahlström den 27 Maj 2013 kl. 21.06

Denna auktion på ebay gick ut i torsdags, men de blev inte sålda!

Två Nicson-limpor! Du kan ju kontakta säljaren o se om det kan bli affär? de finns i England så det är ju inte sååå lång bort :-)

Kommentar av Håkan den 27 Maj 2013 kl. 21.43
Tack Bo, precis sådana jag är ute efter!
....jag kollar omg!
Kommentar av Håkan den 27 Maj 2013 kl. 22.59
Har kontakt med säljaren och de fanns kvar, tack för tipset Bo!
....nu gäller d bara att komma överens om alla detaljer....... ;)
Kommentar av Joakim Funhammar den 28 Maj 2013 kl. 14.36

;-) skam den som ger sig.

Kommentar av Håkan den 28 Maj 2013 kl. 14.57

...hoppas allt går i lås bara, Jocke! ;)

Kommentar av Joakim Funhammar den 17 Juni 2013 kl. 21.21
Fick du tag på några limpor?
Kommentar av Håkan den 17 Juni 2013 kl. 22.56
Vet inte faktiskt!? Fick tag i en kille i England men är så jägarns svår att få tag i så jag vet inte hur d kommer att gå l r när.....blir inget åka i sommar i alla fall!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor