Ikke alle båter er billige i Tyskland.....Det har vært noen inlegg i det siste om billige båter til salgs i Tyskland. Ikke alle båter er like rimlige der nede. Jeg fant denne 30' Engelbrecht sedan båten til salgs på Antique Boat America. Prisen er satt til $525.000. Noen som føler seg fristet ?

Denne båten og flere andre ligger for salg hos det tyske firmaet Klink & Krüger. De oppgir ikke priser på sine web sider, men det ser dyrt ut. For de fleste av oss så blir det med å nyte bildene...

Klink & Krüger: http://www.klink-krueger.de/angebote.html

Antique Boat America: http://www.antiqueboatamerica.com/ab_list_boatNew.asp?Left=ForSale&...


Anders

Visningar: 124

Kommentar av Michael Hackman den 15 Januari 2010 kl. 19.03
Ser båtarna ut såhär skall det kosta!!! Borde ellerförhoppningsvis kommer våra svenska klassiker snart att få den prisstatus oms sig bör! Överskottet på båtar i Sverige som håller våra priser nere för vi har en hel del i träflottan osm håller samma klass!!!
Kommentar av stefan sobotka den 15 Januari 2010 kl. 20.13
Man får inte glömma att dessa båtar inte finns i så många antal tack vore deras sämmre förhållanden med både skeppsmask och brist på insjöar,hadde vi dessa förhållanden skulle en vanlig petterssonare kosta fantasisummor här oxå.icke att förringa svenskarnas produktivitet på att bygga fritidsbåtar sen 10-20 talet.vem man än talar med i australien eller usa så vet de flesta vad en petterssonare är för något,och det tror jag är ett kvitto på vad som finns i detta långa land med dessa skönheter(och många lik).
Kommentar av Michael Hackman den 15 Januari 2010 kl. 21.30
Antalet båtar har kanske också emd att göra att vi här uppe inte behövde såga upp allt på gården för att hålla värme o laga mat under de båda världskrig som tog det mesta i träbåtsväg då vi hade skogen... Har hört detta från Holland o Tyskland som en av anledningarna till vår stora träbåtsflotta MEN om det är så...? Håller med om att våra förhållande i Norden givetvis gör sitt till att bevara skutorna under åren MEN samtidigt förunderas man av att så många fina båtar står o dör på bårklubbarna....
Kommentar av Janne Hansson den 15 Januari 2010 kl. 21.31
...Sen har vi aldrig haft något krig här tack och lov. Man kan ju undra hur många båtar som blev bränsle i vedkaminer under krigsåren i Tyskland.
Kommentar av Anders Johnsen den 15 Januari 2010 kl. 23.27
Et lite poeng her er at mange av disse tyske båtene ikke er bygget i tre, men i stål og har blitt brukt i ferskvann. Slik sett burde kanskje forutsetningene for at flere av disse båtene skulle ha overlevd være bra. Krigen derimot gjorde nok sitt til at de aller fleste har forsvunnet. Dette firmaet www.bootsmanufaktur.com/gesellschaft i Berlin ser ut til å jobbe med å ta vare på noen av de som er igjen.
Kommentar av Michael Hackman den 16 Januari 2010 kl. 0.45
har haft lyckan av att äga Pelle en Lursen byggd 1911 o gick i Arkösund som sjögående. Har överfört förvaltandet till en träslöjdslälare i Borlänge så hoppas i sommar få dricka punch på katerdäck... Togs in 4 av någon konsul Bush (kan vara felstavat) och 3 skall fortfarande vara i livet dock oklart vart dom andra 2 är... Lite kul att vi även lyckast behålla lite tysk båthistoria här uppe... Tyvärr är det väl samma sak med våra gamla stålskepp, bogserare kanske i första hand då många av dessa också ligger "orörda" runt om i Sverige. Kanske skulle var bra om "branschen" gick ut med att själva ägandet inte är så mycket merjobb än plast utan att vi som skaffar renoveringsobjekten gör det som en hobby/livsstil o vill ha just träarebete att göra o gärna i större mängd?! Hatten av till dessa tyskar iaf som lyckats med vad vi inte gjort, ett företag som renoverar upp o får skeppen att leva kanske ytterligare 100år!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor