Jag slipar och lackar mycket hellre Florida på 10m  än rubbar och vaxar min plasteka på  4,65m.

Det går faktiskt fortare att matta ner och lacka än att rubba och vaxa motsvarande yta. Och torktiden behöver man ju inte räkna med för den sköter ju sig själv.

Det är en myt att det är lättare att vårda en plastbåt, den enda skillnaden är att om man låter bli att vårda en plastbåt så händer det inte så mycket, vilket många plastbåtsägare drar nytta av. Fast i långa loppet blir också en vanskött plastbåt ett renoveringsobjekt...

Dessutom är det ju mycket mer belönande att stryka på det där blanka lagret med lack på ett mahognyskrov än att försöka se var man missat med putstrasan på gelcoaten.

Dessutom, plast ger ifrån sig styren vilket löser fett. Hjärnan består av fett vilket innebär att man åtminstone inte blir smartare av ångorna...Linolja däremot innehåller Omega 3 vilket alla vet är rena hälsokuren.

Alltså vill man bevara den intelligens som man begåvats med bör man tillbringa sin tid i en välskött träbåt...

Visningar: 229

Kommentar av Ulf Lindén den 26 Mars 2013 kl. 22.39
"huvudet på spiken" Kloka ord men...... om man låter bli att vårda en träbåt....... så blir det ju som bekant inte så lyckat heller ;-) I övrigt håller jag med dig till 100 procent, de är mycket trevligare, närapå lika snabbt gjort men mycket trevligare att slipa och fernissa som att polera och vaxa och belöningen är ojämförbar :-)
Kommentar av Magnus Kaplan den 27 Mars 2013 kl. 9.03

Bra sägning där, som det heter på Stockholms-nysvenska! Har själv sagt det hur många gånger som helst.

Att matta ned en fernissad mahognyyta och sen omsorgsfullt rengöra och lägga på ett nytt lager för att se den djupa glansen växa fram igen... Det är ett reningsbad för själen varje vår som jag inte vet hur jag skulle kunna vara utan.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor