Greyhound Week | En Greyhound Sport i Västervik. Med ritning och allt...

Det är egentligen lite komiskt det hela. Att Knut Ljungberg som vi alla dreglar över (ja, alltså inte gubben själv utan hans båtar - så du inte missförstår mig) blev den som kom att rita den första riktiga båtserien för serieproduktion. Sedan är det ju ännu mer ironiskt att alla de balla båtar som han konstruerade under namnet Greyhound, idag i det närmaste är bortglömda.

I Västervik bor våra klassiska båtvänner Solveig och Lars Nygren. Om de ursäktar så får jag kalla dem gamla i gamet, för deras iver och entusiasm har liksom alltid funnits där med kul båtar i omgivningen och med någar riktigt roliga renoveringar på samvetet.

Nu har den privata båtflottan minskats ordentligt men kvar är två båtar varav det ena är för dagen synnerligen intressant. Båten är familjens lilla Greyhound Sport från 1936(?) som efter en helt del pul nu är tillbaka i ett mycket gott skick och fungerar alldeles utmärkt.

Finns det fler Sport kvar i livet? Absolut en till i alla fall. Lilla Grace som renoverades så vackert för några år sedan av Björn Melander i Stockholm. Men var hon finns idag är lite osäkert. Vem av er alla därute vet svaret?

Visningar: 1245

Kommentar av Håkan den 29 November 2011 kl. 8.44

Detta är alltså Lungbergs svar på Forslunds Ess-serie eller ? De r i alla fall väldigt lika i sin uppbyggnad!

Kommentar av Micke Öhman den 1 December 2011 kl. 13.28

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor