Nix pix! Fel, fel, fel! 

Detta är en Coronado GT  "made in Luleå"

Visningar: 2528

Kommentar av Hansi fredriksson den 1 December 2012 kl. 21.46

Påminner om Weedo GT...

Kommentar av Ulf Lindén den 1 December 2012 kl. 21.59
Weedo GT är också ett "plagiat" på Fiberfleet/Glaspar fast med " smugglerbotten" och modifierat däck/inredning!
Kommentar av Hansi fredriksson den 1 December 2012 kl. 23.40

Ok....gick på vingarna på bilden som dom har lika...:)

Kommentar av Åke Månsson den 2 December 2012 kl. 15.23

..........jag spinner vidare på tråden, eftersom jag har både original och kopia, Glasspar G3 resp. Weedo GT så kan jag intyga att  trots släktskapet så har båtarna helt olika egenskaper. G3-an är utan tvekan min favorit, så min uppmaning till alla er som funderar på att skaffa en liten klassisk sportbåt blir att hålla ögonen öppna efter en G3-a eller en F100 eller varför inte en Coronado. Bilder bifogas både från Storsjön och från Florida, en oförglömlig helg maj 2009 då jag tillsammans med Florida Glasspar Club firade G3-ans 50 årsdag.

Kommentar av Ulf Lindén den 3 December 2012 kl. 9.22

Lite mer info om dessa underbara små båtar: Glaspar G3 (made in USA) och Fiberfleet F100 (made in Belguim) är som bekant nästan identiska utseendemässigt med vissa detaljer som skiljer dem åt, framför allt tillverkningstekniskt, förstyvningar etc. Däremot Coronado GT som är ett Svenskt plagiat är helt annorlunda byggda! Coronado GT har en mycket läcker integrerad inredning med två "bucket seats" med ett lågt "armstöd" mellan sätena samt en mittkonsol som förbinder detta med instrumentbrädan, tufft! Däremot saknar Coronado GT´n Glaspar´s och Fiberfleet´s tuffa och unika beslag. Formen på skrov och däck är dock identisk. Wedo GT däremot är en helt annan tolkning av originalbåtarna med en helt annan botten och ett mycket annorlunda däck med dito egen design på instrumentbräda och inredning. Bifogar en bild Coronado GT med mittkonsol.

Kommentar av Åke Månsson den 5 December 2012 kl. 21.23

Bill Tritt upphovsmannen till Glasspar G3 var tydligen en man som ville ha ordning och reda, hur vanligt var det egentligen att man ansökte om patent på sina skapelser? Nu verkar det ju inte som det hade någon större betydelse, patentintrång tycks ha varit vanligt förekommande, fler exempel på detta kanske Ulf m.fl. kan berätta om.

Kommentar av Per Lundbladh den 6 December 2012 kl. 21.46

Det finns en Glasspar g3 till salu på blocket...

Kommentar av Ulf Lindén den 7 December 2012 kl. 9.08

Ja se på ..... men tråkigt nog sönderkapad och plundrad på alla unika beslag mm.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor