skeppades denna till Estland och har nu totalrenoverats, en del "lokala" träbåtsrenoveringslösningar (bra ord) har väl skett men fortfarande väldigt kul o se att den fick ett nytt liv och beröm till denna unga förmåga som lagt all sin tid o själ och sina pengar på att få detta gjort!

 

http://www.suvoroff.se/2012/03/classic-c-g-pettersson-wooden-boat.html

 

 

Visningar: 218

Kommentar av Inge Andersson den 8 Juni 2012 kl. 19.38

Helt Fantasktiskt !.. Fa. hade inte varit för att det är fel förhållande mellan tid & pengar här i Sverige så skulle jag slängt ut alla andra jobb från min verkstad OCH enbart arbetat med BÅTAR !.

Och så är det ju så att Estland i alla tider har haft duktiga båtbyggare - timmermän - snickare ! Har själv arbetat ihop med dessa fantastiska båtbyggare i början på 70-talet på Finnbodavarvet i Stockholm,de kom under kriget hit,, och djäv... vilka hantverkare !

Michael !! ett underbart repotage !!

Kommentar av Kim den 8 Juni 2012 kl. 22.20
helt underbart och se detta. Så himla duktiga killar som vågar ta tag i saker och ting. Ända jag störde mig på att dom körde med exenterslip på däcket, det är ju förbjudet =)
Kommentar av Inge Andersson den 9 Juni 2012 kl. 6.09

Kim .... har du fixat förbud på exenterslipar ? Nej det är en kanonmaskin om man väljer en med kvalitet och inte något kina-skit , sedan förutsätter det givetvis att det inte är skit på handtaget ;-). Efter denna slipning kan man långklossa det hela i fiber-riktningen.

Underbart Ek-däck med mittfisk o fris i mahogny.

Kommentar av Magnus Kaplan den 9 Juni 2012 kl. 10.24

Fantastiskt och häpnadsväckande målmedvetenhet!

Försökte lägga ett lång kommentar på sidan, men det gick tyvärr inte att lägga in den. Det var nåt med de kyrilliska bokstäverna som halkade till.

Det syns verkligen att de har djupgående båtbyggartraditioner. De angriper uppgiften på ett uppfriskande och genomtänkt lite brutalt sätt, men ändå med en viss försiktighet.

Det är verkligen kul med "renoveringssidor" med mycket bilder!

Kommentar av Danne T den 9 Juni 2012 kl. 12.13

Kul!! båten kommer från mina hemtrakter.

Kommentar av Kim den 9 Juni 2012 kl. 16.06

inge, jag känner många träbåts experter och folk som håller på med renovering av båt, och det säger sig själv, man ska aldrig slipa emot fiber riktningen, Man kan ha det för att ta bort en tjock gammal lack om man inte orkar värma bort. Men det blir sliprosor, kina skit? Det blev samma resultat med biltema exenterslip och papper, som med bosch maskinen med papper från hägglunds. Exenter är till för bilar plåtjobb.

Kommentar av Inge Andersson den 9 Juni 2012 kl. 18.19

Kim : visst det finns många meningar om de olika metoderna vad gäller träbearbetning ..., men man använder ju den metod som passar en själv bäst för varje moment och det kan skilja mellan olika hantverkare på samma jobb....., det viktigaste för min del är att jag gör ett fullgott arbete som jag kan lämna garanti på till kunden, Fixade styr-hytten invändigt på Nauticat 38 förra året Utan Maskin & slipning endast en skrapa filad och upplagd som en sickel på 0,6 mahogny-faner ,, ja du förstår vad jag menar ., Slipade du din båt ?

Så man väljer den metod som passar en själv  för bästa resultat, och experter finns det mååånga !! Kim.

Och rostfria beslag ? fanns inte på 60-talet !, skall vara kromade i mässing & brons sk. rödmetall. men det är ju inte fel om man hitta beslag i rostfritt som liknar orginal-beslagen.

Lycka till med fortsättningen av din båt så syns vi på kanalen Kim !

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor