När vi inte kunde komma till träffen i Sandhamn, styrde vi om vår kosa mot Mälarens inre vatten. I Mariefreds hamn dök Pettersson yachten IAN och MYS-kollegan Gunnar Härne/Marie-Louise Burle, upp på vår styrbordssida. De hade också kursen inställd en bit inåt Mälaren. Gunnar tipsade oss där om Strängnäs segelsällskaps fina klubbholme Askholmen.

I Mariefred var det stökigt, rörigt och högljut och inte alls så avkopplande som det brukar. Dels var det ”medeltidsdagar” som lockat många och rikliga barnfamiljer, dels hade man just påbörjat ombyggnadsarbetena av hamnen… Stökigt var ordet.

När vi dagen efter lämnade Mariefred mötte vi en annan MYS-båt på ingående, Pettersson yachten Elisabeth från 1925. Men vi styrde alltså kursen mot lugnare mål inåt Mälaren.

Askholmen visade sig vara precis så fin som Gunnar beskrivit. En liten grund lagun skyddad mot nästan alla vindar. Vi hade precis gått en promenad runt ön och rastat skeppshunden Bosse, när IAN stävade in och förtöjde bredvid oss.
Det blåste friskt över Mälaren den här eftermiddagen, men i lagunen var det kav lugnt och det blev en fin och trivsam kväll i skydd av ön. Vi avnjöt den i sällskap med goda vänner i IANs aktersalong.


På väg hem några dagar senare blev vi upphunna av Elisabeth.

Visningar: 146

Kommentar av Jan Sundstedt den 21 Juli 2009 kl. 11.00
Härligt ... tack för att du delar med dig!
Kommentar av Anders Værnéus den 21 Juli 2009 kl. 21.50
Blir det inte det ena - så blir det det andra.

Slutet gott - allting gott... :-)

/Anders

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor