Classic Fantastic Plastic, del 1: Resan börjar!

Ja, då vår svenskbyggda mahognyracer KURRE II från 1937 inom kort skall återförenas med sin ursprungliga ägarfamilj kommer det att kännas tomt i båset, där jag lagt många timmar på KURRE:s underhåll...så att hitta en ny båt skulle väl kännas som bra.

Att göra som de flesta Svenssons och skaffa en ihopsvetsad matlåda i alujumjum med påhängd aktersnurra på 200 hk för lika många svenska pengar som hk kändes INTE som ett alternativ för undertecknad.....dock var det ett väldigt intressant alternativ för undertecknads k.h. ! :)

Vi hade dock ingen panik med att skaffa en ny båt, särskilt inte efter den här usla sommaren, men jag började kikade lite löst på vilka alternativen kunde vara.
Efter att ha ägt tre klassiska träbåtar de senaste 15 åren, samtliga med rak axel dessutom, kände jag att det vore läge att testa en modern klassiker i plastic, men självklart med mullrande V8 och raka rör! ;)

Den nya båten fick gärna matcha vår 69 Camaro i tidsanda så någonting slutet 60- och början 70-talet vore lämpligt...jakten var i och med detta igång! :)

Visningar: 285

Kommentar av Johan Ankarbäck den 5 November 2017 kl. 21.27

Spännande med nya båtplaner. Här nere i Stockholm var sommaren helt ok men inte så varm. Bara för det var båda båtarna på land... Hoppas på att ha en i sjön iallafall till nästa sommar.

Kommentar av Håkan den 5 November 2017 kl. 21.57

Låter bra Johan, jag hoppas med på båt i sjön nästa sommar! :)

...stay tuned! :)

Kommentar av Kenneth Sandelin den 6 November 2017 kl. 15.54

Intressant!  Vi måste höra av oss ang turerna kring dina båtar!

Kommentar av Håkan den 6 November 2017 kl. 16.01

@Kenneth: Jepp, men du är ju så osynlig nu för tiden! :)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2024   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor