Dagens mål var satt till att få bort JB5 som är det längsta av alla spanten i båten, förmodligen också nollspantet, inte J-6 som jag skrev igår men det är vid dessa två spant som Holm vänder på spanten så att den stående delen skiftar.  Holm vände den stående delen mot mitten av båten medan de flesta andra tydligen vände jänspantets stående del mot ändskeppen. 

Nåväl,.., jag gick lös med vinkelkapen på nitskallarna inne i båten och medan dammet lade sig gick jag ut och pillade bort pluggar och ävja i hålen från utsidan. Slog lite på nitarna inifrån men inga ville ge med sig så jag borrade från utsidan och slog in alla nitarna. Börjar få rutin nu känns det som, alla gick bra utom den nedersta och de två översta (som vanligt). Överst var den ena en skruv från utsidan och ingenting på insidan....., kände efter under balkvägaren och där satt en mutter som inte var svår att få bort och sedan var det bara att skruva ut skruven, toppen! Andra nithålet satt en nit genom bord, spant och balkvägare, mycket rost på utsidan som jag försökte få borren att fästa i men det gick inget bra. Slog några gånger från insidan men den satt där den satt. Förmodligen behövde den lite tid på sig att förstå att den skulle ut för när Tomas kom på besök och jag bad honom titta från utsidan om den rörde sig när jag slog inifrån så lossnade den och kom ut snällt och fint!

Nedersta fästet var ingen nit utan en rostfri bult, ditsatt när sambordet byttes innan jag fick nöjet av överta båten. Muttern var lätt att ta loss från insidan och så kollade jag var den var på utsidan och efter lite skrapande framträdde följande bild där jag ringat in skruvskallen: 

Precis under dyvikans fäste sitter skruven och då var det bara att ge sig på dyvikan också, två av de tre skruvarna ville inte släppa så dem fick jag borra ut och att sedan få beslaget att släppa från bordet var inte lätt . Det blev lätt deformerat men kan kanske användas igen, å andra sidan kanske jag ska byta hela beslaget då "skruven" har fått lida av årens försök att få loss den varje vinter, bara jag har kämpat med den i trettio år.

När dyvikan väl var borta var det inget svårt att få ut skruven ur bordet men sen började jag fundera på hur spantet skulle kapas längst ner i smalaste delen av hålrummet med bottenstockar och ett knä runt om....

Försökte använda en liten kapmaskin som jag nästan kom åt med men batteriet tog slut innan jag var igenom ordentligt så jag får fortsätta en annan dag.

Jag började också demontera JS0 som jag från början inte tänkte byta men när man ändå håller på........

 

109 dagar kvar

Visningar: 91

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor