Boghammarprojektet - Uppdatering del 1, bordlagning

Nu är ena sidan framme i fören fixad. Efter att ha fixat listen bakom att skruva i och "triangeln" i fören att fästa i hop alltihop med sågades och hyvlades en bit mahogny till. Den skruvades och limmades sedan på plats med epoxilim.

Blev kanske inte 100% men då det är den första trälagning på en båt som jag gjort är jag riktigt nöjd ändå.

Testade också att spackla i gliporna mellan borden för att se hur det blev och det funkar ok det med. Skrovet skall målas senare men i vilken färg har jag inte bestämt ännu.

Andra sidan blir lite klurigare. Där behöver ca 2m av listen som borden skruvas i upptill bytas ut och den måste basas eller böjas på något annat sätt. Forsättning följer...

Visningar: 206

Kommentar av Erik Richardsen den 24 Augusti 2014 kl. 21.37

Härligt, att våga är första steget till att lyckas. Utvecklingskurvan på förmågan kommer vara brant, bra du fortsätter. Lycka till, ska bli spännande att se slutprodukten.

Kommentar av Johan Ankarbäck den 26 Augusti 2014 kl. 20.49

Tack! Ja, det var verkligen läskigt att sätta sågen i båten första gången men andra sidan kommer kännas lättare. Har aldrig hållit på med träarbeten på det här sättet förut så det är riktigt kul att lära sig.

Kommentar av Robert Sollare den 27 Augusti 2014 kl. 8.14

En mycket snygg lagning !  Lycka till med resten.

Kommentar av Johan Ankarbäck den 27 Augusti 2014 kl. 9.04

Tack Robert! Blev riktigt nöjd själv. Nu ska den bara hyvlas till lite i bakkanten men jag har lyckats lägga hyveln på något så bra ställe så jag inte kan hitta den. Får väl köpa en ny så kommer den garanterat att komma fram, ha ha.

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor