Jag blev kontaktad av Lennart från Smedjebacken. Han var intresserad av ritningar till "Stora Cyklonjollen". Tyvärr har jag bara komplett ritningssats till den lilla Cyklonjollen, men jag lovade Lennart att kolla igenom mitt ritningsarkiv efter pappa Åke.

Jag bläddrade och bläddrade ... men tyvärr tvingades jag mejla Lennart och meddela att jag gick bet på uppgiften. Däremot hittade jag kompletta ritningar till två konstruktioner, som - mig veterligt - aldrig byggts. Den ena var en "Sportbåt för utombordare" ritad i november 1959. Den påminner om "Florida", som pappa ritade åt Stockholms Motorcentrum.

Bilden är klickbar!

Den andra var en "Ski Boat" och när jag såg den drog jag mig till minnes att vi hade en verkligt prominent gäst hemma på Eggegrundsvägen när jag var i 12-13årsåldern - självaste Sven "Tumba" Johansson! Han skulle starta en vattenskidskola i Saltsjöbaden och ville att farsan skulle konstruera en lämplig båt att användas där. Farsan ritade då en båt, som jag antar är den jag nu har hittat. Den är daterad 4 januari 1960. Dessvärre blev det aldrig någon slutgiltig affär. Jag TROR att "Tumba" fick någon slags sponsring av ett amerikanskt företag, så han använde deras båtar i vattenskidskolan.

Nu verkar det som om bygget ändå blir av, eftersom Lennart föll för modellen och jag har fixat fram ritningskopior åt honom. Det ska verkligen bli spännande att följa Lennarts "snickrande" under det närmaste året!
Lycka till Lennart!

Även denna bilden är klickbar!

Visningar: 644

Kommentar av Erik Olof Tidblad den 2 September 2009 kl. 20.55
Kul, ett spännande projekt att följa.
Fler sådana initiativ tack, hälsar/Erik
Kommentar av Hans Larson den 2 September 2009 kl. 22.38
Kul. Det borde finns ett forum för nya byggen/renoveringar så man kan följa arbetet, dvs om byggaren/renoveraren vill lägga upp detta. Detta förekommer en hel del på olika forum för veteranbilar som jag är medlem av.
Kommentar av Lennart Silfverin den 2 September 2009 kl. 23.49
Jepp! Ambitionen är att ni ska kunna följa bygget under hösten/vintern.......
Kommentar av Lennart Silfverin den 3 September 2009 kl. 1.56
....Sen om gud vill och grejerna håller som vi brukar säga här i dalom är ni varmt välkomna upp till vår årliga båttävling med gamla båtar och motorer......augusti 2010 smäller det! då är förhoppningsvis båten klar intrimmad och ohotad!
/Lennart
Kommentar av Janne Hansson den 3 September 2009 kl. 5.54
hotet kommer inte från öster det kommer från söder och det krävs något vassare än en Ski boat med en Archimedes b22 på akterspegeln för att vinna. /Janne
Kommentar av Anders Værnéus den 3 September 2009 kl. 21.06
Hotet kanske kommer från något öster om ditt söder Janne... :-)
Kommentar av Lennart Silfverin den 4 September 2009 kl. 9.41
....Många väderstreck blir det.......vi ses i augusti 2010 så får vi väl se hur det går.......kan rymmas mycket godis under skalet på en B22:a.......
Kommentar av Lennart Silfverin den 4 September 2009 kl. 9.42
...Hmmmm undrar om man får plats med två B22:or på akterspegeln.....
Kommentar av Jan Sundstedt den 4 September 2009 kl. 16.01
På förra årets "Fri Fart" träffade jag en kille som har två motorer på en "Speedy"(!). Han lovade att skicka bilder ... men "Tji" fick jag!
Kommentar av Michael Hackman den 4 September 2009 kl. 18.39
hmmm aug 2010 men exakt var... Sen spelar det igentligen ingen roll var Ni kommer från tror jag då.... Jo Hans du har absolut rätt ett spår för pågående projekt är ingen dum ide... Ny grupp kanske i denna hemmahamn? p.s. lycka till Lennart!!!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor