När jag var liten hade vi sommarstuga i Kungsängen, den låg och gassade, högst upp på en bergknalle med fin utsikt över hela Kungsängen, ett Kungsängen som var betydligt mer lantligt på den tiden. Det här var på det glada 50-talet och på den tiden var det inte ovanligt att man fortfarande använde isskåp, föregångaren till kylskåpet, för att hålla mjölkflaskorna och filen kall under de nästan olidligt varma getingsomrarna -57 och -59.

Vi hade ett sådant isskåp, det stod utomhus och var en stor vitmålad möbel i trä med förzinkad plåtinredning. Överst, under ett tungt lock, låg det stora isblocket och svettades. Jag minns faktisk att jag en gång fick fara med pappa och köpa is till vårt skåp. Man åkte Ekerövägen ut och tog av före Lindö, strax innan vägen gjorde en skarp vänsterkurva runt viken. Det var där det låg en isstack, vägen som går in där heter än idag ”Isstacken”. Man sågade alltså helt enkelt upp isen på vintern ur den närliggande viken (den lilla vik av Mälaren där Stockholms flyghamn huserar), och förvarade sen de stora isblocken i en gigantisk stack av sågspån. Isen kunde sen levereras till kunder, både restauranger, butiker och privatpersoner, under resten av året.

Isskåpet var en fantastisk bekvämlighet som vid den här tiden sjöng på sista versen, det betydligt mer praktiska kylskåpet hade för länge sedan gjort sitt intåg i hemmen.

Vad har det här då med veteranbåtar att göra..? Jo, jag kom bara att tänka på det här när vi införskaffade den senaste i raden av ”bekvämligheter” ombord vår Tiedemannkryssare från 1958 – en ny kyl. Det blev ett 85 liters Isotherm-skåp med ASU. Ni vet ett sånt där kylskåp med fiffig och patenterad elektronik som gör att den iof mycket blygsamma strömförbrukningen automatiskt styrs till att maximeras när båtmotorn går eller landström är inkopplad, och som sedan kan magasinera kyla till stillaliggande dagar.

Fungerar det lika bra som alla säger..? Ja den är helt fantastiskt bra! Tänk att kunna förvara glass och till och med producera is till drinken i frysfacket och förstås hålla öl, vin och mat iskall riktigt varma dagar. Hur kunde vi stå ut med den gamla kylen så länge? Och filen ska vi inte prata om – tänk att riktigt iskall filmjölk kan smaka så himmelskt gott ombord! Lika gott som när man var barn, smakar sommar, cirkeln är sluten…

Men idag är det väl framförallt andra saker man vill kunna hålla väl kylt ombord, som på den här bilden, tagen igår kväll vid Jungfruholmarna, inte alls långt från Lindöviken.

Visningar: 92

Kommentar av Jan Sundstedt den 2 Augusti 2009 kl. 9.43
Haha ... underbar skildring, Lars! Jag minns isbilarna som åkte runt och levererade is. Det rann smältvatten om dem och det låg alltid sågspån på de ställen där de stannat för leverans!

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor