Tor Hedvalls blogg -- Augusti 2010 arkivera (4)

Båttokig på TV1 idag kl 21:00

Vet inte mer om programmet än vad jag kunnat klippa ur programtablån;
Reportage. Vi följer några båttokars färd från vinterns arbete med deras träsmycken, till båtträffarna kring Sveriges kuster. Det blir också besök på en rad båtträffar där entusiasterna får förklara varför deras kärlek till träbåtar är så stark. Män, kvinnor, ungdomar och pensionärer - alla som förenas av kärleken till träbåtar…
Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 31 Augusti 2010 kl. 7.00 — 20 Inlägg

Borrat hål för, och limmat 64 proppar

Det är ungefär dagens jobb, lyckades också halka till när jag var på väg ner i båten med färdigblandat lim så plastbägaren gick sönder och tre fjärdedelar av limmet rann ut. Tur i oturen att det mesta hamnade på den nyoljade kölplankan så det blir nog lätt att få bort när det har härdat :-)

Tillagt av Tor Hedvall den 28 Augusti 2010 kl. 15.00 — Inga kommentarer

Glömsk som vanligt!

Vaknar upp på morgonen och kommer på att jag glömt...., just det, stretcha, så alla muskler jag inte trodde fanns värker och drar emot, värst i rumpan!
Nåväl, bekymmer är till att övervinnas så efter en förmiddag vid datorn åkte jag ner och brottades vidare med spant JB7 och även det lossnade trots att det i det här fallet var lite trångt att få av nitarna innanför balkvägaren. Det sitter en lask med långa skruvar i näst översta bordet och hindrar.
Nu är iallafall det…
Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 22 Augusti 2010 kl. 17.19 — Inga kommentarer

Fyra dussin plugg

Förmiddagen ägnades åt att hugga fyra dussin plugg och jämna till insidan där spant JS3 ska sitta. Det är visserligen bara hälften av propparna som som satt ivägen för spantet men gamla röstjärn för backstag hade suttit alldeles intill och några gamla reparationer också som snyggades till.Sedan började jag förbereda bortmonterandet av JB3 genom att ta bort propparna på utsidan av…

Fortsätt

Tillagt av Tor Hedvall den 21 Augusti 2010 kl. 19.32 — Inga kommentarer

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor