Förmiddagen ägnades åt att hugga fyra dussin plugg och jämna till insidan där spant JS3 ska sitta. Det är visserligen bara hälften av propparna som som satt ivägen för spantet men gamla röstjärn för backstag hade suttit alldeles intill och några gamla reparationer också som snyggades till.


Sedan började jag förbereda bortmonterandet av JB3 genom att ta bort propparna på utsidan av skrovet och göra rent och fritt så det skulle gå att slå ut dem.

På eftermiddagen kom vinkelslipen fram och alla nitarna jämnades med spantets insida för att sedan få en våldsam behandling med slägga och dorn. Efter ett par timmar var spantet löst och sedan var det bara att pilla/borra/slå och svära för att få ut nitarna ur bordläggningen utan allt för stora skador. När det var klart gav jag mej på JB7 enligt ovan beskriven procedur, blev inte riktigt klar så jag har lite att glädja mej åt i morgon!


Tidigare i veckan åkte jag och sonen ner som hastigast och värmde Ettan i sprickan i kölplankan så att sprickbildningen inte ska öka så snabbt (tycker faktiskt att sprickorna minskar nu när det har regnat en del och mer kom det idag på eftermiddagen :-)).

Det bruna i mitten är nersmält Ettan, man anar sprickan under.

Visningar: 65

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor