Det gått lång tid sedan jag lade upp bilder. Men fortsatt med mitt projekt. Jobbar mest i verkstad p g a hösten. Här tillverkat detaljer till friktionsbromsen, till vänster prototyp i ek, testad under en sommar, funkar, men gör den nu i stål, och förbättrar konstruktionen. De vita delarna ä nylon, som skall klämma om gasviren.

Visningar: 103

Kommentar av Peter Eriksson den 1 November 2017 kl. 9.05

Friktionsbroms? Vad är det till för? Gasreglaget eller?

Kommentar av Lennart Bodén den 1 November 2017 kl. 14.27

Gasviren! Då spakarna fram friläge och back, sitter på samma axel, dock med bussningar, så då jag för spaken fram back, påverkas den inställning jag har för gasen. Lite problem då jag skall ha ett specifik varvtal på motorn, samtidigt med fram och backspak och roder, vrida båten som JAG vill, så påverkas varvtalet då friktionen även överföres till gasspaken, som då ändar varvtalet på motorn. Förstår du? Lennart

Kommentar av Lennart Bodén den 1 November 2017 kl. 15.11

Bättre förklaring: Då spakarna, som sköter en för fram back och friläge, samt en som sköter gasen, sitter på samma axel: o s v, påverkas gasen om jag trixar med fram backspaken. Detta imponerar  ej på  de som tror jag kan behärska MNNA. Friktionsbromsen klämmer om den cylindriska delen av viren, och behåller läget, som jag bestämt. Bra då jag lägger till vid ditt/Ert sommarhus, med ny brygga 2018????

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2019   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor