Ni kanske redan sett denna men vilken grym båt! Dessutom en tokball originalmotor :)

http://www.blocket.se/landskrona/Chris_Craft_21_Runabout_61_6_7L_Bu...

Visningar: 1521

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Visst är den ball. Tokball. Men inte så mycket original som ägarna vill låta påskina. Har med åren blivit "försvenskad" så mycket av dess originalutseende har försvunnit. Men vill man "bara" ha en kul åkbåt som andas gammal träracer så är den kul. Med en motor som låter mulligt också. Men historien har det tyvärr tappat alldeles under resan. Såg väl från början ut ungefär såhär - eller i alla fall åt det hållet. Och det tycker jag är ännu ballare... :)

Jaha, så var det dags igen då!

I går var det en Ess-Båt som ville se ut som en Italienamerikanare och i dag är det en Chris Craft som påminner om en Ess-Båt. Nog är det synd att det blir så! Jag har varit inne på problemet tidigare och varnat för att "lögnen lätt kan bli en sanning" och det är uppenbart på sin plats att ta upp ämnet igen.

Innan man köper en båt eller för den delen hyllar den som en fantastisk båt så vore det bra att läsa lite mer kritiskt mellan raderna, kanske konsultera någon som verkligen är insatt i båttypen eller ämnet som helhet.

Jag vill absolut inte kritisera någon som av olika anledningar inte har en rimlig möjlighet att se sanningen bakom kulissen, däremot tycker jag att det vilar ett stort ansvar på båtfirmor som utger sig för att vara kunniga och erfarna samtidigt som man annonserar ut ett falsarium, dessutom till ett fantasipris långt över vad en lika fin äkta originalbåt kostar!

Vad beträffar motorn så är den säkert jätteläcker men absolut inte original, långt ifrån!

Aha, denna var inte heller original. Rätt fult av firman att annonsera den som en originalbåt. Håller med om att den faktiskt var snyggare från början. Galet mycket pengar är det iallafall.

@Ulf Lindén. Jag har aldrig påstått att den här båten är helt original. Allt jag skrev var att det är en ball båt.
Vad jag förstår är det här forumet till för att visa roliga annonser man hittar på blocket. Det står ingenstans att det måste vara perfekta originalbåtar i annonserna.

Det var väl fel att skriva originalmotor för det är det inte, Chris Craft hade ju egna motorer.
Däremot så är det ju en tidsenlig motor som mycket väl skulle kunnat hamna där på 60-talet.

Enligt mitt tycke är en sån motor 1000ggr ballare än den vanliga standard 260hk mercruisern som dom flesta sätter i båtarna numera.

Håller med dig fullständigt om motorn Johan. Och gillar verkligen att du lägger upp länkar till båtar som du är nyfiken på. Så tillsammans kan vi ju lista ut vad som är bu och bä. Till slut kanske vi alla tillsammans får en gemensam kunskap som kan hjälpa hobbyn på ett spår där original hyllas som original. Och custom som custom. 

Ös på bara. Vi är beredda... :)

PS. Och den originalbåt som jag lade upp bilder på är även den till salu. Billigare än den på Blocket. Gissa vilken som har bäst andrahandsvärde... ;)

@ Johan. Du har helt rätt, jag håller med dig om att denna motor är mycket läckrare än en modern Volvo Penta eller Mercruiser 350 cui.

Johan, det är absolut inte dig jag kritiserar utan tvärt om,  det är företaget som annonserar ut båten samt den som har byggt om den som jag siktar in mig på, samt fenomenet som sådant. Vi måste börja ställa krav, dessa båtar är på tok för värdefulla för nästa generation för att förvanskas av nuvarande!

Självklart skall vi precis som du säger förmedla alla "balla" annonser som vi hittar, det är helt rätt!

Jag vill skapa en debatt, detta är viktigt!

OK, det är lugnt. Tror att dom flesta här håller med dig.

Jag sökte på kul på google och så väldigt ombyggd verkar den inte vara.

https://www.google.se/search?q=Chris+Crafts+21+Runaboat&tbm=isc...

Dom flesta båtarna på bilderna har liknande däck som den här båten. Åtmisntone tycker en amatör som jag att dom ser lika ut :)

Här var det svårare, i alla fall för mig, med finn-fem-fel,
Tycker dock det är bedrövligt av säljande firma att pådyvla presumtiva kunder en förfalskning!!
Detta är väl bedrägeri i lagens rätta mening?

...och priset måste ju vara ett skämt?
Å sedan har vi det där roliga Anders: "Sista chansen"-pris! .....undrar vad som händer sedan, skrotar man båten då? ;)

Dom sista 60 st Chris Craft runabout var 19 fots Capri och dom såg inte ut som den, annat än några beslag och formen i förskeppet mellan reling och vattenlinje. Och dom med V8 var Chevrolet smallblock. Så det är inte många rätt...

Tragiskt! Det är ju bara att jämföra däcket, inredningen, ratten etc med de bilder som Anders lagt ut så ser man tydligt avikelsen! Skrovet (förutsatt att det är ok?) vindrutan och motorn är det enda av värde, som jag ser det! Resten är skrot!

Problemet är ju att presumptiv kund inte har originalbilden bredvid sig när hen ser annonsen....!

Jag tycker det är säljaren av denna båt som i första hand i princip skall polisanmälas för bedrägeriförsök samt ocker, men av vem? 

Att det är nåtgot fel de ser ju de flesta på detta forum men exakt peka ut detaljerna då krävs att man har erfarenhet eller har tagit examen i Anders & Ulfs båtskola vilken vi alla härmed anmäler oss till! ;)

Låt lektionerna börja! :)

Bedrägeriförsök eller okunnighet, det är frågan!?  Om någon mot förmodan skulle ha köpt den, kommit hem och upptäckt att det är en förfalskning så skulle det finnas grund för att häva köpet men som alla vet så är det inte säkert att säljaren eller slantarna då finns kvar! Alltså KÖP INTE!

Varning för MS Marintjänst - Motorbåtsspecialist i Öresund!  Att kalla sig för "specialist" förpliktar!

RSS

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor