Solveig Dragsten
  • Kvinnlig
  • Västervik
  • Sverige
Dela på Facebook
Dela på Facebook MySpace

Solveig Dragstens vänner

  • Jon Granström
  • Jens G. Johansson
  • Lennart Bodén
  • Håkan Lindström
 

Solveig Dragstens sida

Senaste aktivitet

Profilinformation

Äger vilken båt 1?
MYT, Greyhound sport 1937 6,25 x 1,85 Konstr. Knut Ljungberg, Stocckholm
Äger vilken båt 2?
SOLÁ, Eksnipa ca 1955 5,30 x 1,96 Bröderna Brenander, Saltvik Oskarshamn
Äger vilken båt 3?
ZIGRA, Cupéracer 1947 7,60 x 2,30 Konstr. Owe Forslund, Stockholm
Jag har alltid älskat båtar från det jag var liten och satt och täljde båtar till nu. De första minnen jag har av att fara på sjön var när jag och mina föräldrar samt syskon fick följa med våra grannar i Mälarhöjden ombord på deras stora som jag tyckte då motorbåt, vet inte vad det var för sort. Turen gick på Mälaren. Sedan fick jag komma ombord i föräldrarnas vänners stora segelbåt i mahogny vid namn SOLKATTEN, jag tror det var en Tore Holmare för fam. kom från Västervik, båten låg under Västerbron i Stockholm. Vi blev bjudna på läsk som fanns under durkarna, vilken fest...
Jag själv köpte min första båt en kanadensare när jag var 14 år efter att ha sommarjobbat. Jag paddlade med den tillsammans med min storpudel i Trollbäcken.
Den andra en högsjöbåt 8,60 x 2,60 dubbelruffad med en scandiadiesel tändkula...eländes elände den startade alltid på andra uppvärmningen och då rusade den och höll på att slita med både boj och brygga när min dåvarnade man belastade henne. Hennes namn var SILVA, jag undrar så var hon kan finnas idag. Det var en ganska vacker båt byggd i kärnfuru och med överbyggnad i ek. Vi for med henne mest mellan Dalarö och Nämdö och ut till skären runt Nämdö.
Nästa båt en norsk gaffelriggad sköyte 9 ton ANTHEA 9,70 x 3,60 som vi renoverade från 1973 - 78. Den seglade vi till Norge med och jag berättade om den resan i Sv.Kryssarklubbens årsbok 1979. En fantastisk upplevelse och lärorik.
Efter 18 år sålde vi henne och hon seglar fortfarande med en tysk ägare i svenska vatten.
1991 köpte vi en Ruben Östlundritad motorbåt byggd 1931 på Fröbergs varv med byggnr 60 vid namn ELSA och samma höst köpte vi MATCH II 14 x 2,60 ritad av Knut Ljungberg, men i eländigt skick. Eftersom vi bor i Västervik for vi under två år nästan varje helg till Stockholm för att jobba med båten där hon låg. Under tiden behövdes pengar för renoveringen av MATCH så vi var tvugna att sälja ELSA som köptes av båtgäster från tyskland.
Vi tog ner MATCH till Västervik landvägen och sjösatte henne 1994 efter mycket jobb. Henne seglade vi med i 17 år och förra hösten fick hon en ny ägare i Finland, en mycket bra köpare med stor känsla för träbåt och gamla ting. Under åren så köpte vi MYT en Greyhound sport som Knut Ljungberg också ritat. Hon var utan motor men Lars min man monterade i en Volvo Penta BB115 A, det blev väldigt lyckat hon gör 25 knop med 2 personer ombord.
Efter denna vinters tittande på Blocket varje dag flera ggr så fann jag och köpte en fernissad eksnipa SOLÁ men den är lite för liten för att sova över i men mycket trevlig 5,30 x 1,96 och med en Albin O11. Roligt att ha en båt från trakten.
Den 31 augusti fanns hon igen på Blocket ZIGRA en Forslunds cupéracer från 1947...Jag såg henne för 4 år sedan och försökte övertala vår son Vidar att köpa henne men han ville hellre ha en plastbåt det blev en Baretta, som han för övrigt har gjort en dunderrenovering på den var inte i så bra skick, men nu är den superfin. Hela renoveringen finns utlagd på Boatlife.se. Jag fick i alla fall flera bilder på ZIGRA av den förra säljaren som jag har haft i mitt båtarkiv i datorn så jag visste vad det var för båt. Köpet gick snabbt och även transporten ner fick vi till ganska fort så nu ligger hon vid MATCH II gamla bryggnock i Västerviks hamn...vilka linjer....Det går inte att vara utan båt eller ska man säga båtar. Underbart kul så nu ska vi fixa till henne så hon blir i det skicket vi vill ha henne. STOR LYCKA, jag njuter varje ögonblick...det bara är så.

Solveig Dragstens Bilder

  • Lägg till Bilder
  • Se alla

Solveig Dragstens blogg

En intressant och rolig båt i tidiga släkten

Upplagd den 23 Januari 2014 klockan 15.59 2 kommentarer

Min man Lars har under åren funderat på sin tidigare släkt och började 1985 att söka efter sina förfäder i bl a  Borlängetrakten. Som liten på 50-talet var han flera gånger på besök med sin familj i Dalarna hos släktingar och han har hittat många släktbilder i ärvda familjealbum.

Sommaren 1985 åkte vi upp till…

Fortsätt

V-12 motor

Upplagd den 5 April 2012 klockan 9.27 0 kommentarer

Hej alla motorintresserade !

Titta på detta lilla bygge och njut. Enligt motorexpertisen ska V-12:an vara ett mästerverk.

Jag hade förmånen att äga och köra en i normalstorlek under 16 år.

_playehttps://www.youtube.com/watch?v=3YfTtGCsiD8&feature=youtube_gdata…

Fortsätt

Race i Västervik

Upplagd den 14 April 2011 klockan 10.32 1 Kommentar

Godmorgon alla veteranfantaster !

Läste i Västervikstidningen att det blir ett besök av Classic Yacht Race (stora mahognyseglare) i Västervik i sommar, läs i tidningen. Fantastiskt......

www.vt.se

Vårhälsningar Solveig.......

Systerbåten till cupéracern ZIGRA från Owe Forslund?

Upplagd den 9 Mars 2011 klockan 23.04 2 kommentarer

För 7 år sedan när jag första gången såg vår båt ZIGRA till salu på Blocket fanns även denna cupéracern till salu. Jag sparade bilderna på den och nu när vi köpt ZIGRA så undrar jag om någon vet vart hon tog vägen.

Hon ser lika dan ut som vår båt enda skillnaden verkar vara att hon har vitt tak och vi har två skåp - hurtsar i sittbrunnen också.

Vore trevligt att höra om någon sett till henne?…

Fortsätt

Forslundsbåt

Upplagd den 23 Augusti 2010 klockan 12.20 4 kommentarer

Hej !

För 6 år sedan när vår Forslundsbåt ZIGRA var till salu och jag såg henne på Blocket då fanns även denna Forslundsbåt till salu där, förmodligen systerbåten. Enda skillnaden är att vi har 2 skåp i sittbrunnen. Jag talade med dennes ägare då också. Jag sparade bilderna på båten. Vet någon om vem som köpte henne då och var hon finns???? Vore väldigt roligt att få veta var hon är…

Fortsätt

Kommentarplank (11 kommentarer)

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

Klockan 9.07 den 14 Februari 2011, Johnny Arksund sade ...
Otroligt vackra båtar och ja se bilen ad kan man säga. En Jaguar...en av de modeller som saknas i min egen lilla "katt-samling"
Klockan 20.01 den 2 Februari 2011, Jon Granström sade ...
Jag körde min första båt Jazzabelle, Chris-Craft runabout 17 fotare från -37, över från Stockholm till Helsingfors i -96. Jättefin resa om man int har bråttom...
Klockan 19.52 den 31 Januari 2011, Jon Granström sade ...
Hej igen och tack det samma! Jo, Pyry är följande i radet, efter Grete och stålbåten blir färdiga. Har för många projekt på gång, motorn på min '58 Edsel måste även bytas om. Och sommaren närmar sig. Zigra är ju så jäkla fin... Om ni vågar åka över till Åbo är ni jätte välkomna till sommarvillan. Hälsa Lars och vi hörs.
Klockan 20.08 den 2 November 2010, Jon Granström sade ...
Hej Solveig, så kul att höra av dej! Jovisst, jag har sett Match många gånger i somras, de besökte min sommarvilla i Åbo och vi har festat ett par gånger när vi flyttade tillbaka till Helsingfors på hösten. Båten ser jättefin ut, fördeck var renskrapat och nylackad och den nya duschen passar otroligt fint i stilen. Hon är i goda händer. Och grattis på Zigra, vilken beauty! Hälsa Lars och ha en fin höst!

Jon
Klockan 23.59 den 8 September 2010, Jens G. Johansson sade ...
Hej Solveig! Ville bara skriva och berätta att min syster kom till Italien ikväll med cd:n som du skickade till henne. Tackar så hjärtligt! Det var trevligt att se bilderna av Ester i vattnet. Nästan alla bilderna jag har är från upptagningen samt på land så dessa gör sig bra i mitt Ester arkiv. Tack igen och jag är skyldig dig en tjänst :-)
Klockan 22.20 den 31 Augusti 2010, Jens G. Johansson sade ...
:))) Tack!
Klockan 19.07 den 31 Augusti 2010, Jens G. Johansson sade ...
Jag kom just på en möjlighet! Min syster kommer ner till Italien den 7:e september så om du hinner lägga cd:n på lådan imorgon eller övermorgon så hinner den fram till henne och hon kan ta med den till Italien! Hennes adress är: Carina Johansson-Månthen, Lagmansvägen 173, 83432 Brunflo. Jätte snällt av er! Tack på förhand! Jens.
Klockan 10.35 den 30 Augusti 2010, Jens G. Johansson sade ...
Oj vad snällt! Men jag bor i Italien och där posten inte så tillförlitlig... antingen måste vi skicka som rekomenderat brev annars får jag ta en sväng förbi hos er i Västervik när jag kommer hem till Sverige nästa gång.
Klockan 23.03 den 29 Augusti 2010, Jens G. Johansson sade ...
Hej! Ja, det vore ju jättetrevligt att ha de bilderna! Mmmm, hur löser vi det?
Klockan 12.59 den 10 Januari 2010, Håkan Lindström sade ...
Hej igen ja hon är nog lite större än eran båt hennes mått är 9,5*2,35 håller på nu att montera in en ny motor så jag hoppas på att få njuta av turer med henne i sommar
 
 
 

© 2023   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor