Vad tillståndet " Nostalgi " kan medföra :=))))

Vad ett telefonsamtal kan leda till !!

En vanlig vardag i snickeriet så ringer det på min mobil, som vanligt stänga av maskin & spånfläckt och svara och i andra ändan en man från Norge som vill köpa mina Crescent- motorer !!! va f.. menar han ! alldrig !... vadan detta intresse av dessa ?? , jo mannen Jan B Kolberg hade efter kontakt med Carl-Erik Zander i Uppsala fått tipset att ta kontakt med mig, för han hade sett lite filmer på nätet med min Speedy, och som Jan förklarade så sa Carl-Erik att : ta kontakt med Inge för han verkar ha klämm i sina motorer , ganska smickrande då dessa ord kommer från en fabriksförare för Crescent med många rekord i cabover med Crescents 500cc motor på 60-talet.

Mycke snack om båtar och motorer från denna tid blev det och Jan berättade att han -68 till 70 tävlade för Crescent Norge med just en sådan motor jag har på min Speedy o tog hem många segrar med den !! med en båt ritad av inte mindre än siv. ing. Arne Fredrik Haug som är pappa till flera Fjord o Saga båtar bl.a, vi har haft mycket kontakt senaste tiden och jag har fixat två motorer till jan samt en Radice racing-propeller !!! fabriksny .

Båten har han haft kvar alla åren och den blir nu renoverad hos en snickare i Arendal i Norge !

Jag har blivet lovad ritning på båten !!! oj-oj ca: 35 knop med en Crescent 20 sport !!!

Skall försöka få han att komma till Kanalen, ( kanske 2 stycke Haug-båtar :=O  )

 

Visningar: 469

Kommentar av Anders Værnéus den 20 November 2011 kl. 22.14

Helt underbar story. Och som du säger - att bli rekommenderad av Zander - bara det är en merit. Grattis till en bra kontakt... :-)

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor