Tycker du det är dyrt med gästhamnavgifterna i Sverige? Läs då detta:

Den som planerar att ta en tur med båten i Medelhavet i sommar bör vara beredd att öppna plånboken rejält. Det konstaterar Wealth Bulletin som har listat världens dyraste marinor.

Det är första gången som lyxmagasinet Wealth Bulletin granskar gästhamnarna för de riktigt stora båtarna. Med detta avses superjakter på 24 meter och däröver. Det finns endast 4.200 exemplar av denna typ av båt i världen, enligt tidskriften

De italienska marinorna innehar de tre översta platser i sammanställningen. Den allra dyraste marinan i världen återfinns på ön Capri. Här kan det kosta upp till 2.900 euro, motsvarande 28.200 kronor, per dygn att förtöja sin yacht och med tanke på att det endast finns tio platser måste bokning ske flera månader i förväg. Den dyraste perioden att besöka gästhamnen är i maj då seglingjippot Rolex Capri Sailing Week går av stapeln.

Aga Khans semesterparadis för rika från 60-talet kostar det upp till 24.200 kronor per natt att ankra. Det är något mer Portofino på det italienska fastlandet där prislappen kan vara 22.800 kronor per natt under högsäsong.

Den som kan tänka sig att semestra i Västindien och längs USA:s sydöstra kust kan komma betydligt billigare undan. Í fashionabla St Barts kostar det endast 5.000 kronor per natt att ankra sitt privata fartyg.

http://di.se/Default.aspx?tr=270755&rlt=1&pid=204462__Artic...

Visningar: 60

Kommentar av Michael Hackman den 13 September 2010 kl. 15.27
Då börjar man förstå att vissa skaffar både helikoptrar och 24fots racers som dinge o ankrar upp på redden istället, låter som en relativt snabb sak att tjäna in dom inköpen... Var är det dyrast i Sverige o vad kostar det då? Någon som vet?
Kommentar av Micke Öhman den 13 September 2010 kl. 15.35

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor