Hej alla,

 

nu har det första riktiga vårtecknet 2011 kommit - Båtmässan i Göteborg slår upp sina portar idag. Självklart har vår klassiska båthobby en rejäl monter med mycket båtar och annat kul för oss nostalgiker. Det finns en hel del dragplåster bland veteranbåtarna, men jag känner att jag måste skvallra lite om båtarna Bea och Nostalgia. Bea är ett fantastiskt resultat av en mans enträget arbete med att förverkliga sin dröm om en egen runabout. Och Nostalgia är en personlig historia om hur en mans familj byggde en båt för många år sedan. Och on hur den hittades och renoverades till nära nog nyskick. 

Jag vill gärna bjuda in dig som är i Göteborgstrakten på torsdag 10/2, till en liten SCB-träff i veteranbåtshallen på Båtmässan. Klockan15.00 är det ett litet föredrag om Nostalgias historia och det skulle vara kul att ses runt detta, snacka lite båt och ta en fika tillsammans. Så välkomna till Båtmässan nu på torsdag för ett möte i verkliga livet.

 

Snart är det ju också Allt för Sjön i Stockholm. Om du inte känner till mässans historia, kan jag rekommendera boken Allt för sjön 50 år, som skrevs av den mycket kunniga journalisten Janicke Henriksson. Mycket bilder och mycket vetande i en och samma bok. Och som en händelse så har jag en hög överexemplar liggande. Skciak ett mejl till anders@sjoexpress.se så skickar jag ett ex bums. Priset är 149 kr + porto

 

Den 24 februari är det också öppet hus på Storfors varv i Piteå för oss på SCB. Ägarna Ulf & Christian Lindén har byggt upp en imponerande anläggning med många klassiska inslag. På kvällen så passar Ulf på att inviga den nya båtverkstan som är byggd för att ta hand om Ulfs klassiska båtar. Fika bjuder varvet på - så kom dit och prata båt och trivs.

 

Vi ses. Välkomna till SCB 2011.

Visningar: 131

Kommentar av Ulf Lindén den 7 Februari 2011 kl. 7.43

16,00 torsdagen den 24:e slår vi upp portarna och sätter på kaffepannan!

Vi räknar med att det hinner bli sena kvällen innan vi avslutar, därför

laddar vi för energin, med en rejäl smörgåstårta, lättöl och bordsvatten.

Det kommer bla. 3 långväga SCB-besökare, hela vägen från Hudiksvall.

Vägbeskrivning hittar du på www.storforsvarv.se

Varmt Välkomna till Storfors Varv & Marina AB

Ulf Lindén

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor