Det är med både stolthet och glädje som jag sitter här på årets sista timmar och summerar det klassiska båtåret 2013. Det blev ett riktigt trevligt år, som kommer gå till historien då en hel del riktigt viktiga saker faktiskt hände. Ja bara som exempel så var detta något av allt kul som vi gemensamt skapade och som vi gemensamt gjorde för att ytterligare öka attraktionskraften för hobbyn:

•Årets genombrott gjorde plastbåten på den stora jubileums-showen på Allt för Sjön i våras. Det var en mångtusenhövdad skara som njöt av den magnifika utställningen fylld av plastklassiker.

•Årets båträddning gjordes när den gamla skärgårdskryssaren Thalatta räddades i sista stund från att eldas upp nere på sydkusten.

•Årets hemköp blev SK 75 Bacchant II som efter några decennier i USA, nu åter seglar på svenskt vatten

•Årets WOW blev utan tvekan rekordbåten Sveriges deltagande på Fri Fart på Göta kanal i slutet av juli. Att köra 58 knop på kanalen med två makalösa Rolls Royce V-12:or bakom ryggen, var en fantastisk prestation.

•Årets Blocket-snackis var den läckra Chris Craft-tendern från 1929 i Västerås, som skakade om alla när den dök upp. Vem vet vad som hände sedan?

•Årets snabbast växande mötesplats för klassiska båtar är självklart här på SCB. Vi är nu över 2250 intresserade entusiaster som läser, berättar och visar vad vi håller på med. Och samtidigt hjälper varandra framåt på ett kul och trevligt sätt. 

•Årets båttidning är Klassiska Båtar. När konkurrenternas upplagor går kräftgång eller när de till och med läggs ned, då ökar Klassiska Båtar sakta men säkert. Du prenumererar väl?

Detta och mycket annat är bara lite av allt som har hänt. Jag är glad över att du är med och trivs i den klassiska båtvärlden och att vi tillsammans kan skapa ett ännu roligare 2014.

Väl mött då och tack för i år.

Eder

Anders Værnéus

Visningar: 339

Kommentar av fredrik lundahl den 30 December 2013 kl. 14.27

Och alla vi underdåniga medlemmar tackar kung Anders för storartade insatser i denna flytande verksamhet:) Mössan av och framåt inför 2014

Kommentar av Bobby Cyrus den 30 December 2013 kl. 17.33

Bra jobbat Broder.

"Never mind the torpedoes, Full speed ahead!!"

/Bobby

Kommentar av Janne Persson den 30 December 2013 kl. 19.11

Tack själv Anders,Hoppas att nästa år går i samma framåtspår!Så mycket kul som har stötts o "blötts" här på Scb!Gott nytt år på er alla båters!!!

Kommentar av Håkan den 30 December 2013 kl. 20.49
Instämmer i lovsången, tack bäste Hr Vaerneus!
Tillönskar även direktören ett Gott och lyckosamt Nytt År!
Kommentar av Danne T den 31 December 2013 kl. 12.04

Tack själv Anders!

Önskar dig och alla andra entusiaster ett fint nytt båtår.

Kommentar av Micke Karlbom den 31 December 2013 kl. 12.09

Tack för en trevlig gemenskap här och en inspirationskälla för detta härliga intresse. 

Är övertygad om att intresset för våra vackra båtar kommer öka över tid. 

Gott Nytt båtår! 

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2022   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor