Jag har länge gått och funderat - ska jag verkligen sätta skrapan i Sindy? Finns det inget sätt att undvika att renskrapa henne? Inte för att arbetet skrämmer mig utan snarare för att jag gärna skulle vilja behålla henne i sitt underbart orörda originalskick från alla åren undanstoppad på Abrahamson & Börjessons båtvarv i Stockholms skärgård. Hennes underbart veckade och knottriga gamla fernissa-yta ser du inte idag på våra veteraner eftersom de alla har genomgått en eller annan förvandling/renovering under sina år. 

Men eftersom de föregående ägarnas önskemål är att båten ska visas upp på vattnet igen, så har jag insett faktum - det går inte att runda en renskrapning. Så idag plåtades hennes unika orörda exteriör noga och i morgon så åker renskrapningsverktygen fram och hon kommer nu att under vintern bli tillfixad till vad jag hoppas blir ett skick som kommer att pryda henne. 

Visningar: 263

Kommentar av Martin den 4 November 2013 kl. 20.14

Jag tycker du gör rätt Anders. Det vore ju synd om båten for illa av att användas och i sitt nuvarande skick verkar det finnas en tydlig risk för det.

Kommentar av Jan Sundstedt den 4 November 2013 kl. 22.25
Jag har samma vånda och funderingar kring min nyligen införskaffade Cyklonfemma, men det blir skrapa här också - när jag hittar en lokal att vara i!
Kommentar av Anders Værnéus den 5 November 2013 kl. 16.37

Skönt att ni håller med pojkar. Det är alltid en svår gränsdragning mellan rätt och fel. Och blandar man sedan i en museal aspekt så kan det gå helt åt pipsvängen. Men, som du säger Martin, mår båten dåligt av att vara kvar i skicket då torde rätt vara att angripa den...

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2020   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor