Rapport från en av mina största veteranbåtsupplevelser

Jag vet att många har tagit Classic Boat Meet i Nynäshamn som ett segelevenemang enbart för segelbåtar. Det är på sätt och vis riktigt. Det var jubileum för OS-seglingarna 1912 som var anledningen till genomförandet. Men det var SÅ MYCKET MER ÄR DET. Ca 230 veteranbåtar träffades i en otroligt maffig sammankomst. Upplägget var indelat i 3 huvuddelar.

1 Bryggorna med alla båtar, både segel och motorbåtar, grupperade så att man kunde koncentrera sig på det man är mest intresserad av. Tänk er att under 3 till 4 dagar bara gå runt och drägla mahogny. Hade det varit några dagar till hade det börja växa mahogny ur öronen. 40 000 människor vandrade och tillgodogjorde sig lite av den upplevelse som vi alla känner till på detta forum. De var tvungna att ha vakter på bryggorna så de inte sjönk.

"Vart jag såg mahognybåt jag såg" var det inte så han sa eller var det såg....

 

En skrälldus med Rivor, jag lovar att det gick inte förbi en man över 5 år som inte Want to have tungan hängde ut på när de gick förbi.

 

2. OS Seglingar. Eftersom seglingarna inte kunde genomföras inne i hamn området så har jag inga bilder på det men hänvisar till följande sida om ni vill titta. Det var otroligt att se alla dessa tidens giganter slåss.

Bilden är hämtad från Oskar Kihlborgs sida

3. Den tredje huvudelen av evenemanget var båtdefileringen in i hamnen. Det genomfördes av både segel och motorbåtarna.

Segelbåtarna smekte in mot bryggan, man häpnas över hur duktiga seglaren är.

Jag går vidare i nytt inlägg, kan tydligen inte lägga till fler bilder

 

 

Visningar: 311

Kommentera

Du måste vara medlem i Swedish Classic Boats för att lägga till kommentarer!

Gå med i Swedish Classic Boats

© 2021   Created by Anders Værnéus.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor